Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De nieuwste boeken van december

op 01 december 2018 door

Hoor wie klopt daar, Jingle Bells, knal! De maand van de feesten is weer aangebroken. Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw. De kerstvakantie zit daar ook nog tussen. Een heerlijke tijd om te lezen. Ook deze maand deden we een greep in het boekenaanbod. Zit er iets voor je bij?

Door Sanne

54c50a80372abce9216c95d7ca7e3ba8.jpegHet mysterieuze horloge van Walker en Dawn - Davide Morosinotto (3 december)

Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een goederentrein, en met een stoomboot over de Mississippi, krijgen te maken met een lijk in drijfzand, professionele oplichters en valsspelers, corrupte politieagenten, slechteriken die goed lijken en goede mensen die dat helemaal niet zijn... om nog maar te zwijgen van een onopgeloste misdaad en een heleboel geld!

b70334009f81d936e8b87d4ca1d1ad8b.jpegEen wereld vol ontdekkingen - Richard Platt (3 december)

Van het vuur en het wiel tot het internet en kunstmatige intelligentie – talloze ontdekkingen zorgden ervoor dat ons leven werd vergemakkelijkt en in een stroomversnelling raakte. Het duo waarvan eerder Over alles verscheen, slaat opnieuw toe in een zo mogelijk nog bijzonderder en interessanter boek. Lees hoe een melkmeisje dat opschepte dat ze geen pokken kreeg, die ziekte van de wereld liet verdwijnen. Hoe bij toeval de lucifer werd uitgevonden en hoe een viertaktmotor werkt. Ontdek dat het geld op het eiland Yap zo zwaar is dat niemand het kan dragen, dat Joeri Gagarin na de eerste ruimtevlucht met een parachute op aarde landde en dat papier werd gebruikt om billen mee af te vegen vóór erop geschreven werd. Een wereld vol ontdekkingen is een boek als een ontdekkingsreis.

b12f589ac5e7547479fbcfbc27fa0e94.jpegDraden - Torill Kove (5 december)

Alle mensen zijn ergens naar op zoek: naar vriendschap, naar avontuur... Of naar iemand om van te houden en voor te zorgen. De jonge vrouw in dit boek volgt een rode draad en vindt een kindje. Het kind groeit op en volgt haar eigen draden. En dan komt het moment om haar los te laten. Maar moeder en dochter blijven voor altijd met elkaar verbonden.
Met weinig woorden en in ingetogen illustraties vertelt dit boek bijna méér dan in woorden is uit te drukken. Prachtig vertaald door Imme Dros.

7d468efb7ebd3aedc9382d67ffde2993.jpegHet raadsel van Villa de Gaper - Anneke Scholtens (10 december)

Noa, Ryan, Maria, Omar en Mink zijn met oom Miroslav in een busje op weg naar een kamp in de Ardennen. Midden in de bossen is plotseling de benzine op. Oom Miroslav gaat eropuit om ergens een jerrycan vol te tanken. Hij drukt de kinderen op het hart in het busje te blijven. Maar, oom Miroslav komt niet terug. Het wordt steeds kouder en de kinderen gaan toch op onderzoek uit. Op een open plek stuiten ze op een donkere villa. Ze besluiten daar de nacht door te brengen, maar dan blijkt dat ze niet alleen zijn ... Detectiveverhaal op AVI E6 met een speurdersopdracht om zelf mee te puzzelen!

22ec72d8110192427a1cdc4b828db1a1.jpegHamstersaurus Rex - Tom O'donnell (12 december)

Als Sam een nieuwe hamster in de klas krijgt die opvallend gromt, weet hij direct hoe hij dit beest moet noemen: HAMSTERSAURUS REX. De naam blijkt verrassend goed te passen, zeker als het vriendelijke maar hongerige beestje gaat snoepen van de krachtvoeding van de opschepperige gymleraar. Sam en zijn nieuwe supersterke minivriend nemen het samen op tegen Kees ‘De Stier’ van der Kop, de ergste pester in de geschiedenis van de school. De Stier is niet bang voor een rare schoolhamster. Maar misschien zou hij dat wel moeten zijn…

a561ef9ac01ae11b3f5348f900edf9ab.jpegDuizend levens - Rian Visser (20 december)

Grappige gedichten!
Spelen met taal.
Verdrietige versjes.
Hier vind je het allemaal. 

Een mooi en kleurrijk versjesboek bij het thema ‘Leven’, AVI E6 (en lager).

4c980c1afa08f79845c328ef49ec2d6c.jpegSteve, de schrik van de zee - Megan Brewis (24 december)

Een hilarisch en leerzaam boek over kleine visjes én grote vissen. Voor dierenvrienden vanaf 4 jaar.
Steve is helemaal niet zo groot. Zijn tanden zijn niet echt scherp. En er zijn echt wel engere beesten in de zee. Maar waarom zijn alle vissen dan zo bang van Steve?

Alvast een hele fijne lees/feestmaand toegewenst!



Reacties op: De nieuwste boeken van december

Meer informatie

Gerelateerd