Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 2

op 28 juli 2018 door

Lees met ons mee! Vorige week zijn we gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, deze vindt je hier. Wil je alsnog aansluiten, ook dat is mogelijk! Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we Geheim agent oma tot aan het hoofdstuk 'Chinees eten'.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

In week 1 bespraken we met jullie de keuze voor dit boek. Een boek waar we niets over gehoord hadden, maar toch erg nieuwsgierig wist te maken. Ook zagen we dat er een veelvoud aan thema's naar voren kwamen en de wijze waarop er met eenvoudige zinnen toch heel veel verteld werd. Waarbij de humor, die zeker in het verhaal verweven zit, op een subtiele manier onderdeel bleek van het verhaal. 

Week 2 - We maken vissenvoer van Vinnie

Evy: Deze week maken we kennis met oma en wat een kennismaking is dat! Wanneer ze Max komt ophalen op school en ze gewoon tegen de juf zegt 'Ik neem hem toch mee'. Wat een daadkracht, wat een attitude en wat een onverschrokkenheid! 
Toch... moest ik wel even nadenken over hoe ze met Vinnie omgaat. Ergens is het een beetje raar dat ze Vinnie op zijn nummer zet, maar het geeft Max wel moed en zelfvertrouwen, dus ze doet er ook een goede daad mee! Wat vind jij hier van, Annemieke? Wat is jouw eerste indruk van oma?

Annemieke: Ik heb erg genoten van de krachtige persoonlijkheid die oma is. Het roept opnieuw de vraag op: Wie wil zo'n oma nou niet? De omgang met Vinnie vind ik inderdaad een lastige. Ik weet niet of je dit als voorbeeld wil in een kinderboek. Aan de andere kant geeft het een duidelijke boodschap af, namelijk dat je voor jezelf op mag komen en niet over je heen hoeft te laten lopen. Dat spreekt me dan jusit wel weer aan. 

Ik moet bekennen dat deze hoofdstukken me wel erg nieuwsgierig maken naar Oma. Is ze altijd zo krachtig als ze nu over komt? Hoe gaat dit verder verlopen?

Vragen aan de lezers!

  • Hoe hebben jullie Oma ervaren?
  • Wat vinden jullie van Oma's aanpak na het pestgedrag van Vinnie?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Heb je nog niet gelezen, maar wil je wel graag aansluiten. Dat kan nog steeds! De Lees met ons mee! artikelen lopen nog tot eind augustus. Download snel de 'vakantiebieb'. Komende week lezen we tot het hoofdstuk 'Spookhuis'.



Reacties op: Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 2

Meer informatie

Gerelateerd