Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 3

op 04 augustus 2018 door

Lees met ons mee! We zijn gestart met het bespreken van de eerste hoofdstukken. Heb je de bespreking ervan gemist, de laatste vindt je hier. Wil je alsnog aansluiten, ook dat is mogelijk! Met dank aan de app 'vakantiebieb' zijn er tal van boeken vrij beschikbaar voor boekenfans. Samen met jullie zullen we een aantal van deze boeken gaan lezen. Want er gaat toch niets boven het samen bespreken wat je hebt gelezen. De afgelopen week lazen we Geheim agent oma tot aan het hoofdstuk 'Spookhuis'.

Door Evy en Annemieke

Terugblik

De afgelopen weken maakten we kennis met - zoals lezer Jeanet zo mooi wist te verwoorden - een 'verantwoordelijke' en een 'onverantwoordelijke' oma. De 'onverantwoordelijke' oma, of te wel de geheim agent oma roept met haar gedrag toch wel de nodige vraagtekens op. Hoe zal dit verder gaan?

Week 3 - Chinees eten

Annemieke: Wat een oma is dat... Ik weet niet of ik zo blij zou zijn geweest met zo'n oma. Grappig om te zien dat ze zich totaal niet bewust lijkt van de dingen die ze doet. Zoals met het pistool, dat ze zonder nadenken op tafel legt in het Chinees restuarant. Je weet toch niet wat je overkomt, als je oma ineens een pistool uit haar tas haalt. 

De scene in de auto vond ik trouwens prachtig! Want tja in zo'n auto hoor je toch ook gewoon te hard te rijden (al is het dan misschien niet helemaal het goede voorbeeld). Ik kijk dan ook echt uit naar de rest van het avontuur, want dat je je kleinkind meeneemt om een bom onschadelijk te maken, tja dat belooft wat...

Evy: 'Welke oma geeft nu een koekje met gif?' Dit zinnetje past echt bij het gevoel dat Max krijgt van zijn oma. Kan dit allemaal waar zijn? Is deze vrouw echt mijn oma? Waarom is ze zo anders dan zijn andere oma? 
Het lijkt me allemaal erg verwarrend voor Max, maar het is zo grappig om te lezen! De situaties passen allemaal perfect bij het plaatje dat Manon Sikkel wil creëren. Toch is net dat plaatje op sommige momenten wel op het randje van too much en net daarom vond ik het einde van het hoofdstuk 'Chinees eten' een hele verademing. Oma die toch een beetje luistert naar Max. Een teder moment. Lief. 

Ik hoop de volgende hoofdstukken meer te weten te komen over de missie waar Max en zijn oma mee bezig zijn. Zal het spannend worden? 
Langs de andere kant ben ik ook erg benieuwd of Max en zijn oma ook echt tot elkaar zullen komen... want daar gaat het toch ook een beetje om...

Vragen aan de lezers!

  • Wat verwachten jullie van het verantwoordelijkheidsgevoel van Oma?
  • Hoe vinden jullie de omschrijving die Max geeft van hoe een Oma hoort te zijn?
  • Wat is het gekste dat jullie ooit met je oma hebt gedaan?

Deel hieronder jullie leeservaringen? Heb je nog niet gelezen, maar wil je wel graag aansluiten. Dat kan nog steeds! De Lees met ons mee! artikelen lopen nog tot eind augustus. Download snel de 'vakantiebieb'. Komende week lezen we tot het hoofdstuk 'Een grote blonde man'.



Reacties op: Lees met ons mee! - Geheim agent oma - 3

Meer informatie

Gerelateerd