Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Januari 2018 Leesudate

op 31 januari 2018 door

1 Zijderups ****

In dit tweede deel over privé detective Cormoran Strike en zijn assistente Robin wordt hun hulp ingeroepen door Leonora Quin die haar man als vermist op komt geven. Haar man Owen -die schrijver is- verdwijnt wel vaker een tijdje uit het oog, maar komt altijd weer terug. Deze keer is/voelt het anders. Hij is al 10 dagen weg en ze maakt zich ernstig zorgen. Strike en Robin gaan op onderzoek uit. Niet veel later doet Strike een afschuwelijke ontdekking: Owen is op de meest gruwelijke manier om het leven gekomen. Nu is het zaak om de moordenaar op te sporen.....

Dit tweede deel vind ik zo mogelijk beter dan het eerste deel en ondanks de 541 pagina's, had ik het boek zo uit! Op naar deel 3.

Gespaard: € 5,41

2 Een wonderlijke winterreis ***

Anna heeft een enorme hekel aan kerst en gaat daarom altijd op vakantie tijdens die periode zodat ze er weinig tot niks van meekrijgt. Dit jaar gaat daar verandering in komen: net als ze een reis uit zit te zoeken, krijgt ze een mail van haar jongere broertje => of ze dit jaar Kerst bij hem en hun ouders wil komen vieren. Alleen omdat ze gek is op haar broertje en hem niet teleur wil stellen, stemt ze toe. Zij woont in Leipzig en haar moeder, stiefvader en broertje in Berlijn. Als ze met de trein op weg is naar Berlijn, valt ze in slaap. Als ze wakker wordt gemaakt door de conducteur is iedereen al uit de trein gestapt en ontdekt ze dat ze op het eindstation aan is gekomen: 200 km voorbij Berlijn.... Wat nu? Door het barre weer gaat er geen trein meer terug. Hoe moet dat nu? In het plaatsje wil ze bij een huis aan bellen om te vragen of ze mag telefoneren. Daar treft ze een man die dienst heeft op een sneeuwschuiver en hij stelt voor haar mee te nemen tijdens zijn dienst en dan over te dragen aan een collega die vanaf zijn keerpunt weer verder richting Berlijn gaat. Zo start ze haar wonderlijke winterreis en ontmoet ze allerlei vriendelijke mensen die haar willen helpen.

Dit boek vond ik leuk om te lezen en tijdens het lezen dacht ik echt: hoeveel pech kan een mens hebben!? Door dit boek ga ik zeker meer van Corina Bomann lezen.

Gespaard: € 2,23

Hmm...... Al 2 van de 65 boeken gelezen...... Schiet best op zo ;-)

Totaal gspaard: € 7,64



Reacties op: Januari 2018 Leesudate

Gerelateerd