Advertentie

Anne van Hans en Wim Faber

op 05 juni 2019 door

'Een bijzonder indrukwekkend boek, maar ook een positief en optimistisch boek,' zei recensent Jeroen Vullings over het boek 'Anne' van Hans Faber. Vader Wim schreef het nawoord bij dit aangrijpende boek dat een verslag is van de verdwijning van zijn dochter Anne.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde. ‘Normaal is een schrijver gelukkig als zijn boek er eenmaal ligt,' zegt Hans Faber in een interview met De Volkskrant. Door zich maandenlang op te sluiten na de gruwelijke gebeurtenis met zijn nichtje Anne, beschreef hij in een persoonlijk verslag wat er vanaf de avond van haar vermissing allemaal is gebeurd. Het nawoord van Anne: kroniek van een zoektocht werd geschreven door Wim Faber, de vader van Anne. Het boek is een signaal om te laten zien dat deze zaak na het hoger beroep van Michael P. ook nog niet vergeten mag worden.

'Tjonge, wat een indrukwekkend, aangrijpend en ontroerend boek. Voortreffelijk geschreven. Verplichte kost voor elke politie- en justitieambtenaar!' - misdaadjournalist Peter R. de Vries

Anne: kroniek van een zoektocht werd gepubliceerd bij uitgeverij Lebowski. Ben jij benieuwd geworden naar dit aangrijpende boek? Lees een fragment via de knop hieronder.        

Lees een fragmentReacties op: Anne van Hans en Wim Faber

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken