Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - Alleen zij (spoilers toegestaan over heel het boek)

op 18 maart 2018 door

Dit is het topic voor de leesclubdiscussie rond deel 3, Alleen zij, en rond het boek als geheel dat vanaf 18 maart van start gaat! 

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Leesclubvragen Alleen zij

6) Hoe is het verhaal in dit deel opgebouwd? Hoe ontwikkelt de plot zich? 

7) Over Eva in Marokko: Zij moest Ayoub daar gaan zoeken na zijn vlucht van haar. Hoe denk je over haar reactie? Te hard of net goed? En hoe reageert ze op de kennismaking met Ayoub's familie?

8) In welke mate speelt de schrijver met vooroordelen en stereotypen van beide 'kanten' in dit boek? Kan je hiervan enkele voorbeelden geven? 

Algemene vragen over dit boek

9) Zonder in stereotypen te vervallen is deze trilogie toch de weergave van een werkelijkheid van de 'nieuwe' jonge Vlamingen en is El Azzouzi nog één van de weinige allochtone gepubliceerde auteurs in Vlaanderen. Ook verwerkt hij de brandende actualiteit in het verhaal van Ayoub. a) In welke mate vind jij deze twee aspecten belangrijk? b) Mag/moet het literaire landschap (in Vlaanderen) diverser zijn volgens jou?

10) 

a) Was dit boek 'anders' geschreven dan die van de 'autochtone' Nederlandse of Vlaamse auteurs die je meestal leest op vlak van schrijfstijl of van taalgebruik, onafhankelijk van het thema dan?

b) Voldeed dit boek aan je verwachtingen en haalde je voldoende uit deze leesclub? Dames en heren, nog eens bedankt voor al jullie bijdragen! 



Reacties op: Leesclubdiscussie - Alleen zij (spoilers toegestaan over heel het boek)

Meer informatie

Gerelateerd