Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - Het schapenfeest (spoilers toegestaan enkel over deel 1)

op 27 februari 2018 door

Dit is het topic voor de leesclubdiscussie rond deel 1, Het schapenfeest, dat vanaf 7 maart van start gaat! 

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

Leesclubvragen

  1. Hoe vond je het om in de wereld te stappen van een 11-jarige jongen? Kwam dit goed naar boven in de taal, de schrijfstijl, de personages? Misschien kan je enkele voorbeelden geven?
  2. a) Hoe zit het met de verschillende stijl- en spanningselementen in Het schapenfeest? Welke stijl-, spannings- , enz. , elementen halen jullie er uit, die jullie belangrijk vinden? Zoals: perspectief(wisselingen), flashback/flashforward, keerpunten in het verhaal? 
    b) Er is o.a. een stem die zich rechtstreeks naar de lezer richt. Hoe bevalt dit jullie?
  3. Er zijn twee covers gemaakt van deze roman voor verschillende uitgaven vooraleer deze bundeling uitkwam. De cover van de bundel is totaal anders: gestileerd en het personage uit de drie romans staat centraal. Wat vinden jullie van het verschil tussen beide vorige covers? Is die groot of niet, leidt het tot een andere associatie als jullie deze naast elkaar zien? De beelden zijn hier te vinden: https://goo.gl/images/X4UfqG en https://goo.gl/images/F5kwoF .



Reacties op: Leesclubdiscussie - Het schapenfeest (spoilers toegestaan enkel over deel 1)

Meer informatie

Gerelateerd