Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 04 september 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

1. Vraag 1, wat zijn jullie verwachtingen van dit boek?, zijn jullie verwachtingen heel hoog door de goede kritieken die het boek heeft gekregen, of denken jullie dat dit jullie niet gaat beïnvloeden?
(voor sommige van jullie zal dit al aan de late kant zijn deze kant maar probeer het dan toch te beantwoorden met wat jullie beeld hierover vooraf was)

2. Hoe ontwikkelen Zelie, Amari en hun beide broers zich tijdens het verhaal,? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

3. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden? Hoe worden die uitgewerkt door de auteur?

4. A. Wat vinden jullie van de titel van het boek, past die bij het verhaal?
Of had het boek beter een andere titel kunnen hebben?
B. Wat vinden jullie van de cover?

5. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je (van deze auteur) gewend bent?

6. Het boek wordt verfilmd, welke acteurs of actrices zien jullie voor je voor de rollen van Zélie, Amari, Inan, Tzain, koning Saran en mama Agba? ?

7. Wat is volgens jou het opvallendste element in dit verhaal? Zijn er bepaalde dingen juist extra opgevallen of juist niet?

8. Heeft Tomi Adeyemi je kunnen raken met dit verhaal, en op wat voor manier heeft ze jullie geraakt, of misschien wel helemaal niet, en waarom dan niet?

9 Welke verwachtingen had je vooraf en over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen?

10 In het nawoord zegt Tomi Adeyemi waarom ze dit boek heeft geschreven, dat ze tegen zichzelf zei dat als ook maar één persoon na het lezen van dit boek anders zou gaan denken, voelen, dat ze het idee had dat ze heeft bijgedragen aan de oplossing van deze problemen.
Denken jullie dat ze hier in is geslaagd?
Zouden jullie het boek hierdoor ook juist aanraden aan anderen?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd