Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De magische wereld van de Orisha

op 18 november 2018 door

Al eerder in dit jaar was er de leesclub van het boek bloed en beenderen van Tomi Adeyemi nu was het de beurt aan de Engelse versie hiervan Children of blood and bone .
Dit boek is een enorme hype, krijgt hele goede kritieken, dus de verwachting van de 13 gelukkige die mee mochten doen aan deze leesclub waren hoog gespannen, kwamen hun verwachtingen uit?
Wat ook leuk was dat we voor deze leesclub ook nog 3 extra lezers hadden, die mee deden met hun eigen exemplaar, een gezellige club dus.

Korte samenvatting

Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken.

Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen.
Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand..

De leesclub

Cover en titel
De cover van Children of blood and bone is er een die zeker opvalt, een half gezicht met heel veel wit haar, wat vonden wij daarvan, Ook de titel werd besproken, die groot in het midden van het witte haar stond.
JacquelineDe cover greep mijn aandacht vast met de intensiteit van dat kleine stukje wat je ziet. ”
Fien “Ik vind de cover wel mooi maar zou het boek niet meteen kopen alleen maar voor de cover, de afwerking en het oranje patroon op de rug vind ik wel supermooi! (Ben ik trouwens de enige die denkt aan een zebra bij het zien van de cover? ;)”
Manon “Toen het boek bij mijn ouders binnen kwam vond mama het gelijk een duister boek vooral vanwege de naam kwam het een beetje luguber over. Hier had ik zelf minder last van, wel begreep ik de titel niet helemaal. Verder in het boek kwam je vaker de titel of een deel ervan tegen en dit was daarna op zich wel logisch
.”
Sam was ondersteboven van de titel “Titel is prachtig. Niks beters kunnen kiezen, echt PER-FECT! Om 'bloed en beenderen' tegen te komen in het boek is zo een leuk moment”
Daar was niet iedereen het helemaal mee eens zo vond Silvia “De titel vind ik heel intrigerend. Hij wordt een paar keer letterlijk in het verhaal genoemd. Toch vind ik niet dat deze titel de lading van het verhaal dekt. Het is natuurlijk moeilijk een alternatieve titel te bedenken. Hoe de magie terugkeerde? Orisha magie. Ik weet het niet. Hebben jullie een suggestie?”

De ontwikkeling van Zelie, Amari en hun broers Tzain en Inan

Het verhaal neemt je mee in het leven van Zelie en Amari, maar ook van Inan en Tzain  wat vonden de lezers van deze personages.
Daphne  “Zelie: groeit en wordt sterk, maar wordt halverwege tot het einde zwak en erg onzeker.
Amari: durft steeds meer en wordt sterker . Keert zich de rug toe naar haar vader.
Tzain: blijft hetzelfde in mijn ogen
Inan: van kwaad naar goed naar kwaad.. ik kreeg geen hoogte van hem in het verhaal.
Ik vind de ontwikkeling tussen Zelie en Inan interessant. Hoe ze naar elkaar toe groeien en van elkaar af gaan. Hoe het is gegaan van enorme haat naar liefde

Nalina “Ze ontwikkelen zich allemaal op zijn eigen manier, wat hierboven eigenlijk ook al is gezegd. Ik vind alleen dat Zelie zich niet goed ontwikkelt. In het begin vind ik haar best stoer en dat ze gewoon een vreemdeling helpt om te ontsnappen, maar naarmate het verhaal vordert vind ik haar een klein irritant meisje worden die alleen maar aan zichzelf denkt haha! In het begin had ik niets met Amari, maar ik vond haar later juist leuker dan Zelie! Wie mij het meeste aanspreekt is toch wel Inan, hij is super loyaal naar zijn vader toe en doet er alles aan om hem tevreden te houden.”
Hasso Ik vind het lastig om heel duidelijk aan te geven welke karakter mij het meest aanspreekt. Vaak ga ik mee met het eerste karakter in het boek, in dit geval Zélie. In dit boek heb ik gemerkt dat is heen en weer getrokken wordt tussen Amari en Zélie omdat beide dames op een verschillende manier een groei doormaken die mooi is om te zien.””

Opvallendste:

Wat is ons nu echt opgevallen in dit boek, wat is het meeste bijgebleven
Susanne
“Wat ik verrassend vond is dat ik nog nooit eerst fantasy stukjes gelezen heb in zo’n soort genre verhaal , wat zich in een andere cultuur afspeelt . Dat maakt het voor mij een heel ander soort boek dan ik ooit eerder heb gelezen, ik vind het erg vernieuwend ”
Cindy ‘’Wat mij opviel is de magie in positieve zin. Het ontwikkeld zich zo in het verhaal door net zoals je zelf in het verhaal zit. De settings zijn mooi en hadden op bepaalde momenten iets uitgebreider gemogen van mij omdat ik er gewoon meer van wilde weten.’’
Het leuke is dat iedereen er wat anders uithaalt, zo viel dit Sam het meeste op “Voor mij was het conflict in Inan in zichzelf, tussen wat hij is aangeleerd over het volk en wat hij zelf vindt, wat hij zelf vindt van zijn magie.


Verfilming
De rechten van het boek zijn al verkocht, dus dan is het leuk om te kijken wie er nou echt een rolletje moet hebben, een naam die erg veel werd genoemd is Idris Elba.
Jacqueline  ‘’Het zou leuk zijn als er onbekende actrices worden gebruikt, want voor donkere actrices is her harder doorbreken dan wanneer je blank ben. Dus als een doorbraak film zou dit geweldig zijn.’’
Vol enthousiasme beantwoorde Naomi deze vraag, “Voor Koning Saran en Inan had ik echt direct acteurs. Idris Elba zie ik zo voor mij als koning Saran en Chadwick Boseman zou denk ik wel een goede Inan kunnen neerzetten, voor de andere acteurs had ze even gegoogled “Zélie: Letitia Wright, Amari: Danai Gurira, Tzain: Anthony Mackie, Mama Agba: Angela Basset of misschien wel Queen Latifah ”
Elise had weer wat andere namen “Koning Saran: Idris Elba helemaal mee eens!
Zelie: Amandla Stenberg , Amari: Cymphonique Miller, Inan: Lakeith Stanfield
Tzain: Michael B. Jordan, mama Agba: Whoopi Goldberg, en niemand anders! :)
Lisa ‘’Wat tof dat het boek verfilmd wordt! ik ben heel benieuwd. Ik hoop dat ze het boek eer aan doen.’’

Verwachtingen
De verwachtingen waren hoog, zijn ze allemaal uitgekomen de verwachtingen?
Yvonne ''Ik had hoge verwachtingen van dit boek... en die zijn gelukkig ook uitgekomen! Ik vond het een prachtig verhaal met veel actie! Ik heb er echt van genoten! Geen moment gedacht dat het een klusje was om te lezen of dat ik gestopt was met lezen als ik niet met deze leesclub meedeed!"
Cindy "Ben er bewust neutraal maar wel heel positief ingestapt maar al snel las ik hier dat er een hele hype omheen was. Heb ikzelf altijd lak aan en trek zelf mijn conclusies. Tijdens het lezen van het boek kwam gaandeweg naar het einde toe meer het gevoel van is het dit? Jammer, maar deel 2 komt er aan en wie weet maak die heel veel goed."
Fien " Ik had heel erg hoge verwachtingen omdat iedereen laaiend enthousiast was, maar ik moet toegeven dat die niet helemaal zijn ingevuld. Door de hype had ik er net iets meer van verwacht. Maar het valt zeker niet te ontkennen dat dit een goed boek is "
Hasso "Ik was het boek al een aantal keren tegen gekomen hier op Hebban en had ik sterk het idee dat het een beetje gehypte werd.Het boek heeft de verwachtingen zeker waar gemaakt. Door de Engelse taal had ik in het begin voor een aantal woorden het woordenboek nodig, dit was voor mij niet storend om het verhaal te volgen en te begrijpen. Ik ben blij dat dit boek naast een aantal andere boeken die ik de laatste tijd heb gelezen mij aanzet tot denken over hoe ik zelf denk en vanuit welk perspectief ik dat doe."

Eindoordeel:

Met vier keer 5 sterren, en 11 keer 4 sterren is deze leesclub afgesloten met een dikke 4 sterren.

Nalina:
'"Al met al heb ik dit boek toch 4 sterren gegeven. Ondanks het slechte begin, ondanks dat ik Zelie af en toe wel kon wurgen, ondanks dat het einde een enorme cliffhanger had heb ik het 4 sterren gegeven. De boodschap van het verhaal, hoe het verhaal zich verder vorderde en de andere personages maakte het toch dat dit boek een super mooi boek is geworden en heb zelfs een traantje moeten laten aan het einde"

Silvia: "De sfeervolle beschrijvingen van de omgeving, de karakters, de plot en niet als laatste de frustrerende cliffhanger maken dat een vervolg over deze kinderen uit Orisha niet snel genoeg kan komen."

Yvonne: "Ik kan niet wachten op het tweede deel om zo weer verast te worden door de plottwist van het verhaal!"



Reacties op: De magische wereld van de Orisha

Meer informatie

Gerelateerd