Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De bijzondere levens van Violette van Valérie Perrin

op 03 november 2021 door

Valérie Perrin schreef met De bijzondere levens van Violette een echte arthouse-roman, een intiem en hartverscheurend verhaal over een vrouw die ondanks alles in het geluk, de liefde en het leven gelooft. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Leesclub.

De Franse Valérie Perrin (1967) is auteur, fotograaf en, samen met haar echtgenoot, scenarioschrijver. Voor haar romans ontving ze al vele prijzen. Van De bijzondere levens van Violette werd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Het boek is vertaald in meer dan 20 landen en het is het eerste boek van Perrin dat in het Nederlands verschijnt, vertaald door Nicolet de Jong.

De bijzondere levens van Violette

Violette Toussaint is de beheerder van een begraafplaats, waar ze in haar kleine huisje steun en een luisterend oor biedt aan iedereen die het gebruiken kan. Emotioneel en liefdevol beschrijft Perrin hun verhalen, terwijl ze ondertussen langzaam Violettes geheim ontvouwt. Want als op een dag de knappe politiechef Julien voor haar staat met een ongebruikelijke wens, verandert Violettes leven voorgoed, en moet ze haar verleden eindelijk onder ogen zien.

Leesfragment

Auteur Matt Haig noemt De bijzondere levens van Violette 'Een prachtige, intense, sfeervolle bitterzoete droom van een boek'. Ben jij na zo'n aanbeveling en de flaptekst nieuwsgierig geworden naar het boek? Hieronder lees je alvast een sneak preview.

Lees een sneak preview



Reacties op: De bijzondere levens van Violette van Valérie Perrin

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Valérie Perrin

Valérie Perrin

Valérie Perrin (1967) groeide op in de Bourgogne en verhuisde daarna naar Parijs...