Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

7 Wat doe jij als het erop aankomt?

op 10 juni 2021 door

De ondertitel van De genocidefax is Wat doe jij als het erop aankomt? Een confronterende vraag die ook in het essay naar voren komt.

Evy verwoord het heel mooi in de Hebban recensie:

Van Iperen trekt dit thema door en stelt de lezer de vraag: 'Wat doe jij als het erop aankomt?'. Want iedereen denkt altijd dat ze niet zullen wegkijken als deze mate van onrecht om hen heen gebeurt, maar de geschiedenis leert ons dat dát in de praktijk nog wel eens tegenvalt. De onderliggende groepspsychologie die hiervan de basis vormt, wordt uitgelegd aan de hand van een bekend voorbeeld, de Holocaust. Van Iperen probeert duidelijk te maken wáárom we toelaten dat mensen om ons heen onheus behandeld worden, en dat kan gaan van pesten tot totale uitroeiing. Dit onderdeel van het essay is zo belangrijk en meteen ook de reden waarom íedereen De genocidefax zou moeten lezen. De spiegel die je krijgt voorgehouden is groot genoeg voor een portie zelfreflectie.

Vraag 7 Wat doe jij als het erop aankomt?

A. Heb je naar aanleiding van dit essay jezelf deze vraag gesteld?

B. Kan je je vinden in deze quote uit de recensie? 

Dit onderdeel van het essay is zo belangrijk en meteen ook de reden waarom íedereen De genocidefax zou moeten lezen.

C. Heeft dit essay je idee over "Wat zou jij doen? heeft veranderd? 



Reacties op: 7 Wat doe jij als het erop aankomt?

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen

Lezer, schrijver van Schuim der aarde (juli 2016)