Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie

op 25 mei 2016 door

Gedurende de Hebban Leesclub met Denk als een kunstenaar zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik het 'Plaats reactie'-veldje helemaal onderaan alleen als je alle vragen ineens wilt beantwoorden of iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

  1. Wat vind je van de vormgeving van het boek?
  2. ”Alle kunst is geheel nutteloos” aldus Oscar Wilde in the picture of Dorian Gray. Wat vind je van deze uitspraak?
  3. Op pagina 36 zegt Theaster: “hij had zich niet kunnen voorstellen dat mensen opgewonden konden raken over een stuk brandslang, een oude plank of een stuk dak, zodanig dat ze er honderdduizenden dollars voor willen neertellen”.
    Wat vind je van deze uitspraak in de context van de rest van dit hoofdstuk?
  4. Hoofdstuk 4 is getiteld Een kunstenaar jat. Dat gaat ook over ideeën.
    Op pagina 116 stelt Gompertz:  “Creativiteit gaat namelijk niet over wat iemand anders denkt maar over wat jijzelf als schepper denkt”. Ogenschijnlijk in tegenspraak met elkaar. Of juist niet? Wat zijn jullie gedachten daarover?
  5. De auteur werkt per hoofdstuk een tip uit om te leren denken als een kunstenaar. Welke daarvan spreekt je het meeste aan?
  6. En welke het minst?
  7. Ben je door dit boek tot nieuwe inzichten gebracht over kunst en ga je daar nu anders naar kijken, en meer specifiek naar schilderijen?
  8. In vervolg op vraag 7. Heeft Denk als een kunstenaar aan je verwachtingen voldaan?
  9. Het is nooit gelukt om een algemeen aanvaarde definitie te geven van wat kunst is. Waar eindigt het geknutsel en waar begint kunst? Ben je na lezing van dit boek beter in staat om antwoord te geven op de vraag: Wat is kunst? Doe gerust een poging.
  10. Om jullie creativiteit te prikkelen: welke vraag zou je zelf als leesclubvraag hebben gesteld? Geef gerust zelf als eerste antwoord.



Vergeet niet om na het lezen ook een lezersrecensie te plaatsen op de boekpagina van Denk als een kunstenaar en een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering te plaatsen in Eindoordeel. 



Reacties op: Leesclubdiscussie

Meer informatie

Gerelateerd