Over deze leesclub

op 25 mei 2016 door

Dit gaat een heel andere leesclub worden dan je gewend bent. Dit is een denkboek, een doeboek, een leerboek, een inspirerend boek. En dat gaan we met deze leesclub doen. Onszelf laten inspireren en andere inspireren. Hoe? Dat gaan we samen ontdekken met het boek Denk als een kunstenaar van Will Gompertz.

De onnavolgbare kunstkenner Will Gompertz leert u denken als een kunstenaar! Waarom lijkt het voor sommige mensen gemakkelijk om leuke nieuwe ideeën te verzinnen terwijl het anderen veel moeite kost? Waar ligt dat aan? Moet je er talent voor hebben? Nee dus, volgens Will Gompertz. We zijn allemaal in staat tot creatief en inspirerend denken. In wezen zijn kunstenaars helemaal geen supertalenten of excentriekelingen, en ze staan ook niet buiten de werkelijkheid, zoals zo vaak wordt beweerd.

Ook jij kunt denken als een kunstenaar – maar het creatieve proces moet je je wel aanleren, dat komt niet vanzelf. In Denk als een kunstenaar schuift Gompertz de tactieken van kunstenaars als Warhol, Hirst, Tuymans en Picasso naar voren en laat hij op zijn karakteristieke uitbundige en enthousiasmerende manier zien hoe creativiteit werkt, hoe kunstenaars denken en hoe je zelf net zo creatief kunt zijn. Denk als een kunstenaar leert je niet alleen van alles over kunst, maar is ook een zeer inspirerend en vrolijk boek.


Reacties op: Over deze leesclub

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Will Gompertz

Will Gompertz

Aanvankelijk was Will Gompertz (1964) niet geïnteresseerd in moderne kunst ...

Gesponsorde boeken