Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 27 mei 2019 door

Update 16-7: Alle vragen zijn gesteld, denken jullie eraan om nog even jullie recensie te plaatsen?

Update 3-7: Vraag 6 is net gesteld! We gaan lekker!

Update 19-6: Een eerste opwarmvraag is gesteld in de discussie. Je hoeft het boek nog niet gelezen te hebben om deze te beantwoorden.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

1. Wat vind je van de cover van het boek? Wat is de eerste gedachte die bij je opkomt toen je hem voor het eerst zag? Zou je dit boek in de boekhandel oppakken? 

2. Wat vind je van de schrijfstijl van Johan Andersen? Is het een vlot leesbaar boek geworden? Past de stijl bij het genre? Waarom wel of niet?

3. ik ben altijd benieuwd naar hoe lezers een boek ervaren en dan met name de start van een boek.
Opblz 12 start de beschrijving van de eerste moordzaak. Had je daar een bepaald gevoel bij? Kon je je vinden in de beelden die opgeroepen werden?

4. Beschrijf het boek in drie woorden.

5. Personages, ze maken een boek goed of slecht. Kan je je in deze uitdrukking vinden? En hoe zit dat als je dit op Dodenstoel toepast?
Welk personage maakt dit boek en welk personage kraakt het eventueel?
Ik zag al iets over de namen voorbijkomen. Willen jullie daar nog iets extra over kwijt. Raaf en Hamer. Welke betekenis deze hebben volgens jou in het kader van het verhaal?
Vind je dat de personages voldoende uitgediept zijn? Of was daar nog winst te behalen? Maken ze voldoende ontwikkeling door?

6. Is de spanning door het hele boek aanwezig? Wat is de spannendste scène uit het boek.
Als je dit boek in een subgenre van de thriller moet indelen, welk subgenre past dan het beste?

7. Wisten jullie erg snel wie Nimrod was? 
Als jullie het snel doorhadden, vonden jullie het dan ook storend? Wat waren de hints die het wegga en?
Voor diegenen die het niet snel doorhadden, vond je het een logische dader? Of kwam het te gekunsteld over?

8. Hebben jullie vragen die je graag aan de auteur zou stellen? Ik ben benieuwd wat je dan zou vragen. Jullie mogen ook auteur spelen en de vragen van de anderen beantwoorden ;

9. Op welk punt kan de auteur nog een stapje vooruit doen? Is er een element waarvan, als hij het anders had aangepakt, je meer onder de indruk zou zijn geweest?

!0. Op welke manier zijn je verwachtingen wel of niet uitgekomen, of zelfs overstegen? Zou je dit boek aanraden aan lezers die normaal thrillers links laten liggen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd