Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dorsten van Nienke 's Gravemade

op 02 december 2022 door

Over het boek

Negen rommelige levens: Olga is vanwege haar locked-in syndroom overgeleverd aan haar verpleger, Lorraine’s leven heeft een miserabele start wanneer ze door haar stiefvader te werk wordt gesteld als stripper en Rosa stapt over al haar grenzen heen voor de laatste wens van haar man. En dan zijn er nog Eddie, Hanna, Lou, Sallie, Alma en Frankie met hun eenzame levens en onmogelijke liefdes. En er is seks, veel seks.

Stuk voor stuk proberen de hoofdpersonen in Dorsten een verlangen te stillen, tegen beter weten in of omdat ze niet anders kunnen. Ze vrijen, bewonderen, drinken, neuken, verliezen en bestijgen. Niet omdat ze nou zo geil zijn, maar omdat ze op de hielen worden gezeten. Door vergankelijkheid, schimmen uit het verleden of simpelweg de dood.

Leesfragment

Nienke 's Gravemade zoekt in haar debuutroman de rafelige randen op van wat acceptabel is, zoals ze dat ooit zag in Salò van Pier Paolo Pasolini, terwijl ze ondertussen de frisheid van Sex Education niet vergeet. Hieronder vind je alvast een sneak preview van Dorsten.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Nienke 's Gravemade (1982) is actrice en fotograaf en volgde haar theateropleiding bij de Trap in Amsterdam. Dorsten is haar prozadebuut, een roman waarin grenzen opgezocht worden. In een interview met Eye Filmmuseum vertelt ze dat ze een paar jaar geleden een verhaal schreef voor een erotisch verhalencollectief. 'Sindsdien is mijn schrijven geëvolueerd in een manier van schrijven waarin ik altijd op zoek probeer te gaan naar waar het schuurt.' Een grote inspiratiebron voor haar debuutroman is de film Salò geweest.

'In die film worden 9 jongens en 9 meisjes ondergebracht in een afgelegen villa aan het Gardameer waar verschrikkelijke dingen met ze gebeuren. Het is eigenlijk een heel nare film en toch zitten er spaarzame momenten in waar je opgewonden kunt raken. Die spanning tussen de vreselijke dingen die je ziet en die je rationeel niet tolereert en tegelijkertijd die oerdrift in de mens die daar opgewonden van raakt, dat spel, vind ik heel interessant. In Salò is het overigens wel heel extreem, dat hoeft natuurlijk niet.'

Op haar Instagram-kanaal plaatste 's Gravemade al teasers voor de verschillende personages uit haar boeken, zes van de negen: Olga (ook in de sneak preview), Sallie, Lorraine, Eddie, Frankie en Kiki. Ingesproken door Tatjana Almuli, Steffi de Pous, Eva Bartels, Emilio Guzman, Malou Holshuijsen en Stephanie Louwrier.



Reacties op: Dorsten van Nienke 's Gravemade

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nienke 's Gravemade

Nienke 's Gravemade

Actrice en fotograaf Nienke ’s Gravemade (1982) volgde haar theateropleiding bij...