Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 31 december 2017 door

Update 22-2
De leesclub is zo goed als afgerond. Mis nog een paar antwoorden en recensies. Zouden jullie dit morgen of overmorgen in orde willen maken? Dan kan ik zondag op mijn gemak aan het verslag beginnen. Alvast bedankt!

- Robin: Mis nog antwoorden op vraag 8 B + C en vraag 10.
- Marlijn: Mis nog een antwoord op vraag 10.
- Palu: Mis nog een antwoord op vraag 8 C.
- Elke: Alleen nog vraag 8 C.
- Silvia: Vanaf vraag 8B mist het nog + recensie ontbreekt.
- Maartje: Vraag 10 en recensie missen nog.

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

1. (in het café te vinden)
Wat komt er (inhoudelijk) in je op als je zuiver op de cover afgaat? Denk bij je antwoord bijvoorbeeld aan de oneliner, het kleurgebruik of de afbeeldingen (kroon/trap/zandloper etc) die je afgebeeld ziet staan. Welk verhaal vertelt de cover jou? Voor deze vraag ga ik even uit van de Amerikaanse (de donkere) cover. Voor degenen met eigen exemplaren die de UK cover hebben (de rood met witte), hier is een duidelijke afbeelding van de donkere: https://i.harperapps.com/covers/9780062653659/y648.jpg

En voor wie het leuk vindt nog een vraag B, die gaat over de UK (wit met rood) cover: Welk verhaal vertelt deze cover jou en verschilt dit van het verhaal dat de donkere cover je vertelt? De UK cover is hier te vinden: https://readingeverynight.files.wordpress.com/2017/12/everless.jpg

2. Dat Everless vele plottwists heeft, is duidelijk. Welke vond jij het leukst en/of had je totaal niet aan zien komen? Waarom?

3. Welk van de personages sprak jou het meest aan en waarom? Zijn er nog bepaalde ontwikkelingen geweest die je zijn opgevallen bij een bepaald personage?

4. Wat vond je van de schrijfstijl? Zijn je bepaalde elementen opgevallen die het verhaal meer diepgang gaven? Of misschien iets anders?

5. Er werd al lekker gespeculeerd over de Nederlandse titel. Leuk!
Mijn vraag: Als jij een titel had mogen verzinnen, welke zou dat zijn? En waarom juist die titel?
Wees vooral lekker creatief!

6. Stel je even voor: Jij bent Jules. Je bevind je in dezelfde situatie als dat op het begin van het boek wordt geschetst.
Zou jij er ook voor kiezen om naar Everless te gaan? Waarom wel of niet?

7. Beschrijf het boek in 3 (kern)woorden, zonder verdere uitleg.

8A. Noem door middel van 1 woord het sterkste punt van het boek, zonder verdere uitleg.
8B. Verklaar het woord van de persoon onder je. Dus waarom jij denkt dat de ander juist voor dat woord heeft gekozen.
8C. Geef aan of de persoon boven je het goed heeft gegokt.

9. Het is overduidelijk dat er nog een deel aan gaat komen in de wereld van Sempera.
Wat zou jij graag in het volgende deel willen lezen?

10. Stel je even voor dat jij de coördinator was van deze leesclub. Welke vraag zou jij nog gesteld hebben?
Het is leuk als er op de vragen gereageerd wordt, maar het is niet verplicht.

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd