Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 01 februari 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1 (in het leesclubcafé): Wat vind je van de cover? Wat vertelt het je? En nadat je (op de binnenkant) de beschrijving van het boek hebt gelezen, vind je deze dan goed bij de cover passen?

Vraag 2 (5-3): Welk karakter sprak jou het meeste aan en waarom? Op welke denk je dat jij het meeste lijkt?

Vraag 3 (7-3): Kun je de titel verklaren? En als je een andere titel moest kiezen, wat zou dat dan zijn?

Vraag 4 (8-3): Wat vind je van de schrijfstijl van de auteur, wat had beter gekund of wat vond je juist heel goed?

Vraag 5 (10-3): Waarvoor zou jij kiezen: de dieren en de Falloi redden van de whitecoats, of hen gebruiken (voor de energie van het schip) om een betere samenleving op te bouwen ergens anders? Waarom?

Vraag 6 (11-3): Beschrijf het boek in één zin.

Vraag 7 (13-3): Wat waren vooraf jouw verwachtingen van dit boek, en zijn ze uitgekomen?

Vraag 8 (15-3): Doet het boek je denken aan een ander boek dat je ooit hebt gelezen? Voor welke fans zou je het aanraden?

Vraag 9 (17-3):  Het is duidelijk dat er in dit boek morele kwesties naar voren komen, wat is jouw mening daarover? Noem een morele kwestie en onderbouw wat je hiervan vond.

Vraag 10 (19-3) : Ga je het tweede boek ook lezen? Wat denk je dat er in het tweede boek gaat gebeuren?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd