Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 6. Thema’s, vooroordelen en maatschappelijke normen

op 28 mei 2023 door

Het verhaal beschrijft vooroordelen en maatschappelijke normen die in die tijd gemeengoed waren, zeker in gesloten dorpsgemeenschappen als Iola.

a. Read heeft meerdere thema’s/metaforen in het verhaal verwerkt. Welk thema springt er voor jou bovenuit? Licht toe waarom je dat vindt?

b. Welke andere thema’s zou je kunnen benoemen?

c. Bij Wil en Victoria is het liefde op het eerste gezicht. Een liefde die gedoemd is te mislukken gezien hun verschillende achtergrond en cultuur. Denk je dat hun liefde mogelijk was geweest als ze elkaar in de grote stad in plaats van in het bekrompen Iola waren tegengekomen?

d. Wil en Victoria zijn niet de enige die te maken hebben met vooroordelen en maatschappelijke normen. Ook Ruby-Alice, Lukas en Inga worden daarmee geconfronteerd. Kan je aangeven hoe dat hun leven heeft beïnvloed?

e. Victoria wordt op haar beurt buitengesloten van de dorpsgemeenschap als ze besluit haar land te verkopen aan de overheid. Waarom denk je dat Victoria al zo vroeg in het proces instemde met de verkoop van haar land?



Reacties op: Vraag 6. Thema’s, vooroordelen en maatschappelijke normen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Shelley Read

Shelley Read

Shelley Read is afkomstig uit Colorado, waar haar familie al sinds vijf generati...