Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 25 oktober 2019 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. Elke vraag krijgt een eigen artikel.

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

LEESCLUBVRAGEN

  1. Wat zorgde ervoor dat je dit boek graag wilde lezen in 'leesclubverband'? Je kunt volstaan met je motivering die je bij het opgeven hebt gebruikt, maar wellicht heb je inmiddels (nog) meer onderbouwing? 
    Je kunt hier je antwoord op deze vraag kwijt.

  2. Marianne: "Grappen voor de schutters" bestaat uit tien korte verhalen, die een duidelijke lijn hebben. Hoewel duidelijk is dat de jongen uit een andere cultuur komt, zou een deel van de verhalen ook van een Nederlandse of Belgische jongen van 12 jaar kunnen zijn, mits je "militie" en "schutters" zou vervangen door "politie".

    Vraag A: Bij welke verhalen kan dat zeker niet (bijvoorbeeld door het gedrag van de schutters)?
    Vraag B: Welk verhaal spreekt je het meeste aan en waarom?
    Vraag C: In welk verhaal vind je dat het meeste humor zit?

    Je kunt hier je antwoord op deze vraag kwijt.

f03da6626d7415d40bafcba26f1667cb.jpg

De rest van de vragen volgt binnenkort!



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Over