Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

6/ Citaten

op 15 november 2020 door

Zoals aangekondigd doen we dit weekend twee vragen. De volgende komt er dinsdag aan. 

Je kunt er niet omheen, in Greenwood heeft Michael Christie prachtige zinnen en overpeinzingen neergepend, dingen die je raken en doen nadenken. Een paar voorbeelden:

(blz 438) Er is een Chinese uitspraak waarop Willow al haar hele leven dol is: het beste moment om een boom te planten is twintig jaar geleden, het een-na-beste moment is nu. Hetzelfde geldt voor het behoud van het hele ecosysteem.

(blz 446-447) […] ook al zaag je hout kaarsrecht af en breng je het kaarsrecht aan, het leeft daarna verder, neemt vocht op, trekt krom en vervormt op onbedoelde wijze. Net als ons leven.

Zijn er citaten, vergelijkingen of andere stijlelementen die jou opgevallen zijn? Vermeld als het even kan de bladzijde en leg uit waarom die woorden jouw aandacht wisten te trekken.

Ik weet het, sommigen schieten nu in paniek omdat ze geen aantekeningen gemaakt hebben. Helemaal niet erg natuurlijk, dan vertel je dat gewoon en reageer je des te meer op de bijdragen van de andere lezers.

Er werden de voorbije dagen al een paar citaten genoemd, dus ik heb kort getwijfeld of ik deze vraag zou behouden. Ik heb beslist om ze toch te stellen, want er komen op die manier vast heel wat mooie dingen voorbij, en bovendien lijkt het me heel fijn om alle prachtige zinnen en gedachten bij elkaar op één pagina te hebben.

Graag één citaat per keer, dat vergemakkelijkt het reageren erop. Wil je een tweede of derde citaat plaatsen, doe dat dan in een nieuwe post onderaan, maar wacht daarmee liefst tot morgen, zodat zoveel mogelijk lezers de kans hebben met iets nieuws te komen. 



Reacties op: 6/ Citaten

Meer informatie

Gerelateerd