Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag: Grenzeloze liefde, een leesclub in een rollercoaster van emoties!

op 04 april 2021 door

De deuren van het leesclubcafé grenzeloze liefde werden geopend en 15 vrouwelijke lezers kwamen binnen en wat een verrassing toen de auteur Kyra Rutgers binnenstapte in onze leesclub. Een verrassing en zeker een meerwaarde, we zaten samen in een rollercoaster van emoties en deze emoties werden zeker de rode draad in deze leesclub.

Waar de auteur voor dit boek de pen hanteerde in het genre feelgood, is grenzeloze liefde een verhaal met waargebeurde elementen aangevuld met ervaringen van andere vrouwen. De auteur is teruggegaan naar een heel moeilijke periode in haar leven en vertelt haar persoonlijk verhaal over de vlucht samen met haar zoontje voor haar Iraanse man Mohsen en schoonfamilie.

Verwachtingen:

Onze verwachtingen waren hoog gespannen, deels omdat het boek waargebeurd is en we wilden vooral emoties voelen, betrokken geraken bij het verhaal.

Ingrid:  Ik wil in de eerste plaats de auteur leren kennen want ze is nieuw voor mij en hopelijk zet dit boek me aan om meer van haar te lezen. Het verhaal zal starten vanuit een gevoel dat men door de liefde onoverwinnelijk is, maar misschien zijn er ook reeds twijfels en worden die ook goed belicht.

Amarins: Ik verwacht een ontroerend boek maar ook een boek wat veel los gaat maken, waar dingen gaan gebeuren die je misschien liever niet wilt horen!

De proloog:

De proloog van het boek was onmiddellijk een kennismaking tussen de lezer en het verdere verhaal, we werden vanaf de eerste bladzijde geconfronteerd met de situatie waar Julia inzat en dit maakte ons nieuwsgierig naar de rest van het verhaal.

Jdwan: De proloog zuigt je meteen het verhaal in. Je voelt direct de spanning, het onderlinge onbegrip en wantrouwen en de gelatenheid van Mohsen. Dat gevoel nam ik als lezer over, het kwam wel even binnen.

Juanita: De proloog greep onmiddellijk aan, na het lezen ervan heb ik moeite om het boek weg te leggen.

Maryan: Het boek begint met een zeer indringende proloog die je meteen in het verhaal zet. Je wilt meer! Je wilt weten hoe dit afloopt!

Schrijfstijl:

Kyra Rutgers is zeker niet aan haar proefstuk toe, ze is journalist en auteur. Kernwoorden in de leesclub voor haar schrijfstijl zijn vooral vlot leesbaar, geen ingewikkelde zinnen en korte hoofdstukken.

Marlies: De schrijfstijl vind ik fijn. Ik heb nog geen andere boeken van deze auteur gelezen, maar dit boek was makkelijk geschreven, waardoor het makkelijk wegleest. 

Rvk93: De schrijfstijl van Kiara vind ik overzichtelijk. Ik ben bekend met haar boeken en weet als lezeres dat dit mooie verhalen zijn met een goede schrijfstijl.

Love-books-like-manon-neke: De schrijfstijl van Kyra Rutgers zorgt er voor dat ik midden in het verhaal zit, ik maak er deel van uit. Ik voel me bijna te midden van de hoofdrolspelers. Door de dialogen en de beeldende omschrijvingen leefde het verhaal echt voor me. Ik voelde de emotie.

Beleving:

Een verhaal kan je raken, onder je huid kruipen of een verhaal kan je volledig koud laten. Hoe hadden we dit verhaal beleefd en bleef het verhaal nazinderen?

Annie: Dergelijke verhalen/boeken heb ik eerder gelezen. Het valt mij op dat ze niet echt van elkaar verschillen. De vrouw wordt onderdrukt en uiteindelijk vlucht ze met het kind/ de kinderen. Het heftige is dat het echt gebeurd is, maar omdat dit boek niet echt verschilt van andere boeken met dit onderwerp, zal Grenzeloze liefde niet lang blijven nazinderen.

Danielle1989: Ja, tijdens en na het verhaal heeft het me nog een tijd bezig gehouden. Vooral tijdens het lezen wilde ik alleen maar het boek induiken. Ik heb het boek al aan meerdere mensen aanbevolen.

Aanrader:

Het enthousiasme was groot over dit aangrijpend verhaal, wat als we het boek zouden aanraden in een beperkt aantal woorden?

Sisia: Het is een gemakkelijk leesbaar verhaal, ook spannend, en je leest het in één keer uit!

J@anet: Indrukwekkend en aangrijpend zijn voor mij de steekwoorden waarmee ik dit boek aan zou raden. Het heeft op mij in elk geval een diepe indruk gemaakt!

Verwachtingen waargemaakt?:

Voor de meeste onder ons was het een echte kennismaking met de auteur, waren onze verwachtingen uitgekomen of bleven we op onze honger zitten? De meeste verwachtingen waren waargemaakt en dit boek had ons zeker nieuwsgierig gemaakt naar het eerder werk van Kyra Rutgers.

Danii: Er is een gedeelte van mijn verwachtingen uitgekomen, het verhaal is minder romantisch dan ik gehoopt/verwacht was. Ik ben wel nieuwsgierig geworden naar andere boeken van de auteur, dus die zet ik zeker op mijn wil ik lezen lijst.

Sabrina: Mijn verwachtingen zijn uitgekomen, het was een mooi en aangrijpend boek. Ik ben wel nieuwsgierig naar de andere boeken van deze auteur.

Ingrid: Het boek voldeed aan mijn verwachtingen omdat het thema rond cultuurverschillen goed uitgewerkt werd, spanning werd opgebouwd en het bleek een aangrijpend verhaal. Het zet me zeker aan andere werken van deze auteur te willen lezen.

Conclusie:

Ik denk dat er een zekere eensgezindheid was, dit waargebeurd verhaal laat je niet koud, emoties brengt de auteur bij de lezer en laat je met momenten verstomd achter. Deze leesclub wil hier zeker meer van en met de belofte van de auteur dat er een vervolg komt op grenzeloze liefde wacht deze enthousiaste leesclub op het tweede deel.

Ingrid: Kyra Rutgers dwingt respect af om zo diep in haar ziel te laten kijken en zich kwetsbaar open te stellen.

Love-books-like-manon-neke: Gelezen met ingehouden adem en een brok in mijn keel…

Jdwan: Kyra Rutgers weet de lezer continu in volle spanning te houden en neemt je mee in de achtbaan van emoties die Julia doormaakt.

Danielle1989: Iedere moeder en vrouw wordt tijdens lezen van dit boek geconfronteerd met eigen normen, waarden en gevoelens.

En toen kwam het moment om kleur bekennen, recensies werden geschreven en sterren uitgedeeld. En wat een sterren, 2 lezers gaven drie sterren, 6 lezers gaven 4 sterren en 7 lezers gaven 5 sterren. Het boek werd beoordeeld met een mooi gemiddelde van 4,3 sterren.

 Ik wil jullie bedanken om jullie medewerking en leuke interacties en een dikke dank je wel aan Kyra, een leesclub waar we zeker iets hebben bijgeleerd, 'geef nooit de hoop op, er blijft altijd een lichtje branden hoe donker de tunnel ook is'.

Jullie leescoördinator,

 

Wendy

 

 

 

 



Reacties op: Eindverslag: Grenzeloze liefde, een leesclub in een rollercoaster van emoties!

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Kyra Rutgers

Kyra Rutgers

Kyra Rutgers is journalist en auteur. In 2018 verscheen van haar Buitenspel gez...