Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - Pas op: spoilers toegestaan!

op 25 juni 2016 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik het 'Plaats reactie'-veldje helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

  1. Welke momenten of gebeurtenissen in het boek zijn je het meest bijgebleven en waarom? Wat raakte je, vond je grappig, maakte je boos of zette je aan het denken? Heb je misschien een favoriete scène of zin?
  2. De plot en structuur van het boek:  passen deze voor jouw gevoel goed in het verhaal? Zijn ze goed gekozen? Is er voldoende spanning en zijn er voldoende wendingen in het verhaal om je geboeid door te laten lezen?
  3. Wie zijn de belangrijkste  bijpersonen in het verhaal? Helpen ze je om de drie hoofdpersonen beter te begrijpen en hoe dan?
  4. Een belangrijk thema in het boek is de band tussen moeders en dochters. Wat vind je van de keuzes die Raven, Klaver en Melanie als moeder hebben gemaakt? Vind je dat ze dingen anders hadden kunnen of moeten doen, en zo ja, waarom?
  5. Hoe denk je dat het Ember zal vergaan in de echte wereld? Wat zal makkelijk voor haar zijn en waar zal ze misschien erg aan moeten wennen?
  6. In de heksenkring zijn vrouwen de baas en er mogen geen mannen komen. Denk je dat onze maatschappij er anders uit zou zien als die geleid zou worden door vrouwen? Zo ja, hoe?
  7. Zou je zelf in de heksenkring kunnen of willen leven? Waarom wel of niet?
  8. Denk je dat dit boek een goede film zou zijn en welke scènes zie je dan al voor je? Welke acteurs zou jij kiezen voor de rollen van Poppy, Ember en Leo?
  9. Was je tevreden met het einde van het boek? Zo niet, wat zou jij hebben veranderd?
  10. Als je één vraag aan de drie hoofdpersonen van het boek zou mogen stellen, wat zou je van ieder van hen willen weten?


Volgende stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - Pas op: spoilers toegestaan!

Meer informatie

Gerelateerd