Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Bluebird geheim van Sharon Cameron

op 05 november 2021 door

Het Bluebird geheim van Sharon Cameron is gebaseerd op het echt bestaande Project Bluebird, dat zijn wortels in de Tweede Wereldoorlog heeft liggen. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de Hebban Leesclub met de historische roman.

Sharon Cameron heeft maar liefst zeven romans op haar naam staan, waarvan de laatste twee historische romans zijn die ook naar het Nederlands vertaald werden. In Bij mij ben je veilig staat het waargebeurde verhaal van Stefania Podgórska centraal, die tijdens de Tweede Wereldoorlog dertien joden op zolder verborgen hield. Ook in het nieuwe Het Bluebird geheim staan de gruwelijkheden van deze periode centraal.

Het Bluebird geheim, vertaald door Roeleke Meijer, draait om Project Bluebird. Met dit project probeerde de CIA het geheugen van mensen te resetten, door gebruik te maken van technieken die in de concentratiekampen zijn ontwikkeld. In de historische roman gaat een jonge vrouw op zoek naar het oorlogsverleden van haar vader. De historische roman is geschreven met de vaart en spanning van een thriller. Zoals Cameron zelf zegt op haar website

'I don't want anyone or anything to ever be forgotten. I want to understand the past.'

Het Bluebird geheim

Vlak na de oorlog ontvlucht Eva het verwoeste Berlijn en reist af naar New York. Hier gaat ze op zoek naar de waarheid over haar afkomst en ontdekt ze welke gruwelijke praktijken haar vader tijdens de oorlog uitvoerde. Eva wil maar één ding: gerechtigheid.

Leesfragment

Lees je graag historische romans en spreekt dit nieuwe boek van Sharon Cameron je aan? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het boek.

Lees een sneak preview



Reacties op: Het Bluebird geheim van Sharon Cameron

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Sharon Cameron

Sharon Cameron

Sharon Cameron brak in Nederland door met Bij mij ben je veilig, het spannende e...