Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het land van de zon van Machteld Kruijssen

op 11 september 2018 door

Op 11 mei verscheen de debuutroman van auteur Machteld Kruijssen. Als liefhebber van de geschiedenis van Egypte én van schrijven belandde ze bij het verhaal van Giovanni Battista Belzoni en zijn avontuurlijke vrouw Sarah. De roman Het land van de zon is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vol romantiek en avontuur. Lees een sneak preview en bemachtig een van de vijftien leesclubexemplaren.

Sarah Banne leefde in het begin van de negentiende eeuw in Engeland, waar ze onder grote druk stond van haar familie om te trouwen. Maar het idee van een saai, voorspelbaar leven zag ze niet zitten. Machteld Kruijssen beschrijft op een geweldige manier de ontmoeting tussen Sarah en haar circusartiest Giovanni Batista Belzoni, die Sarahs hart sneller doet kloppen. Deze grootse liefde voert haar mee naar Egypte, waar Sarah op haar manier een land ontdekt dat voor Europa op dat moment nog een mysterie is.

Juffrouw!’ bulderde de reus opeens. Het zweet brak Sarah uit. Hij keek haar recht in de ogen. Evelyn piepte van opwinding.
‘Hij heeft het tegen jou!’
Sarah sloeg gauw haar ogen neer. ‘Welnee.’
‘Juffrouw, signorina , met de gouden krullen en in de groene jurk!’
‘Zie je wel!’ Evelyn kneep hard in haar arm en Sarah keek zenuwachtig om zich heen. Dit was haar favoriete jurk, deze groene. Een diepe kleur, als mos in een dennenwoud; haar blonde krullen staken er prachtig bij af. Had ze maar wat anders aangetrokken. Sarah keek de reus aan en schudde haar hoofd.
‘Nee, meneer, n-nee. Liever niet.’
Het publiek bleef maar joelen. Konden ze niet ophouden? Ze kreeg het steeds warmer. Toen grijnsde de Italiaan. Hij boog zijn hoofd iets opzij, als een kat die naar een vogeltje op een gazon zat te kijken.
‘Vertrouwt u me niet? Laat me dat vertrouwen winnen, bella. Zo iemand als u stel ik niet graag teleur.’
Evelyn hopte bijna hysterisch op en neer in haar stoel.
‘Toe dan!’
‘Evie! Ik wil echt niet.’
‘O, en of je wilt! Altijd maar klagen hoe alles voorspelbaar en niet avontuurlijk genoeg is, en nu krijg je je kans! Schiet op!’
Voor Sarah er erg in had, trok haar zusje haar van haar plek. Met lood in haar schoenen, het lawaai van het publiek daverend in haar oren, liep ze naar het midden van de ring. Naar Giovanni Belzoni, de Samson uit Patagonië.

Lees hier een fragmentReacties op: Het land van de zon van Machteld Kruijssen

Meer informatie

Gerelateerd