Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 19 augustus 2018 door

Update 20/9 de tweede vraag is gesteld. Om het overzichtelijk te maken zullen de vragen op losse pagina's worden gesteld. Die kunnen jullie makkelijk vinden in het linkermenu bij meer informatie.

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

Vraag 1: Het boek staat vol met steenwijsheden iets waarvan ik denk dat het geinspireerd is door de tien geboden. Wat vinden jullie daarvan en waar doet het jullie aan denken?
En hebben jullie je eigen steenwijsheid?

Vraag 2: Wat vinden jullie van de personages? Wie is jullie favoriet? Met wie hadden jullie niks? Zien jullie Damaya, Syeniet en Essun los van elkaar door hoe het boek geschreven is en zo ja heeft een van de drie de voorkeur? Let op deze vraag heeft zijn eigen pagina.

Vraag 3: In het café hebben we het er al een beetje over gehad, maar wat vinden jullie van de schrijfstijl?

Sommigen hadden er erge moeite mee in het begin. Zouden jullie als jullie niet aan de leesclub meededen het boek hebben uitgelezen? En nu achteraf gezien hadden jullie dat dan jammer gevonden?

Vraag 4: De zin die mij triggerde voor de leesclub was: "Het Vijfde Seizoen is een genrebrekende roman over klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking in een wereld waarin meedogenloze natuurkrachten complete beschavingen wegvagen."

Hoe vinden jullie die thema's uitgewerkt? Hebben jullie zelf nog andere thema's gevonden?

Vraag 5: Wat waren jullie verwachtingen vooraf en zijn deze uitgekomen, overtroffen of juist totaal niet waargemaakt?

Vraag 6: Welke elementen gebruikt de auteur om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en keuze voor de verteller (vertelperspectief).

Vraag 7: Iets wat ik opvallend vond waren de nodes? Wat vinden jullie van de nodes? Wat zouden jullie doen als jullie erachter kwamen wat daar daadwerkelijk gebeurde?

Vraag 8: Wat vinden jullie van de titel van het verhaal? Dekt deze de inhoud van het verhaal volledig? Als jullie een andere titel moeten bedenken hoe zouden jullie het boek dan noemen?

Vraag 9: Wat vinden jullie van de cover en de vormgeving? Hadden jullie hem in een boekenwinkel opgepakt?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd