Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 04 december 2019 door

Zie update onder dit standaardbericht!

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. Elke vraag krijgt een eigen artikel.

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen.

1. Vraag 1a: Wat vind je van de titel van het boek? Dekt deze de inhoud en op welke manier? Vind je het ook een mooie titel of heb je zelf een betere in gedachten?

Vraag 1b: Wat voor gevoelens roept de omslag bij je op? Past dit omslag bij het boek of juist niet? Had je liever een ander omslag gezien?

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-1-de-titel-het-omslag

2. Vraag 2: Wat vond je van Ava's ontwikkeling door het boek heen? 

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-2-ava

3. Vraag 3: Wat vond jij - in relatie tot de huisbrand en de gevolgen daarvan - de belangrijkste thema's in het verhaal? En vond je deze goed uitgewerkt?

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-3-themas-3

4. Vraag 4: Wat vond je van de schrijfstijl van Stewart? En wat vond je van haar 'research' (over brandslachtoffers): vond je dat ze goed omging met het onderwerp of vond je dat er verbeterpunten waren?

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-4-schrijfstijl-en-research

5. Vraag 5: Denk je dat Erin Stewart met Het vuur in mij de lezer een boodschap wil meegeven? Zo ja, wat is deze en vind je dat deze boodschap is overgekomen? Zo nee, waarom niet?

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-5-een-boodschap

6. Vraag 6: Het vuur in mij is een heftig verhaal dat menig lezer een traantje liet wegpinken. Toch waren er ook een hoop humoristische toevoegingen. Wat was je favoriete moment in het verhaal en wat bracht dit bij je teweeg? Als je een favoriet citaat hebt, mag je dit ook met ons delen!

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-6-je-favoriete-moment

7. Vraag 7: In het verhaal zitten veel dynamische en complexe personages, zoals Piper, Asad en de oom en tante van Ava. Allemaal dragen ze bij aan Ava's helingsproces op diverse manieren. Welk personage was jouw favoriet en waarom? En had je toevallig ook een personage waar je je aan stoorde?

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-7-overige-personages

8. Vraag 8: Naast de levensveranderende brand, spelen ook thema's als zelfmoord een rol in het boek. Ondanks de luchtige humoristische toevoegingen, is Het vuur in mij een best zwaar boek dat je als lezer veel laat voelen. Wat vond je van de manier waarop Stewart zelfmoordgedachten en depressie beschreef en zette deze heftige thema's je ook aan het denken? (Wellicht over de manier waarop we vaak niet zien wat er werkelijk omgaat in iemands hoofd.) 

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-8-heftige-themas

9. Vraag 9: Geef in een paar woorden een beschrijving van het boek en of je het een aanrader vindt of niet. 

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-9-korte-beschrijving

10. Vraag 10A: Wat waren je verwachtingen over dit boek en zijn deze uitgekomen?

Vraag 10B: Dit was de debuutroman van Stewart - ben je door het lezen van dit boek van plan om haar volgende boek te lezen?

https://www.hebban.nl/spot/leesclub-het-vuur-in-mij/nieuws/vraag-10-verwachtingen-11

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.

Update:

Hi allemaal. Ik mis nog een aantal antwoorden op vragen van sommige deelnemers. Ik heb het hieronder even op een rijtje gezet. Geef me even een seintje als je alles hebt beantwoord en je recensie hebt gepost (indien je dit dus hiervoor nog niet had gedaan.)

Missy2019 (Eefje): vraag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 en de recensie
Eline: vraag 7 
Melanie: vraag 7, 8 en de recensie
Priscilla: vraag 8
Silvia: vraag 9, 10 en de recensie
Miranda: de recensie



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Erin Stewart

Erin Stewart

Erin Stewart is een Amerikaans auteur. Het vuur in mij is haar debuut.