Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindverslag

op 29 juni 2020 door

Met 15 uitverkorenen waren we om deze feelgood te gaan lezen en samen te bespreken.
We waren met allemaal echte feelgood liefhebbers, die al heel veel bekende namen gelezen hebben. Kon dit verhaal ons ook bekoren?

Het boek en schrijfster

Het winkeltje in Cockleberry Bay is het negende boek voor Nicola May en heeft tevens voor haar grote doorbraak gezorgd. Het is het bestverkopende kindle boek in de UK voor januari 2019.
Het is een trilogie waarvan tegen het eind van de zomer alle delen vertaald zullen zijn in het Nederlands.

Schrijfstijl

De deelnemers waren het met elkaar eens dat het een vlotte schrijfstijl is die het boek snel doet lezen. Over het feit dat dit boek aanleiding is om deel twee te gaan lezen, waren de meningen verdeeld. Sommige deelnemers hadden de stijl van Jill Mansell of Katie Fforde verwacht, maar bleek dat dit boek toch een heel andere stijl heeft over voorgaande schrijfsters, het is een moderne soort feelgood.

Keuzes

In het boek moet het hoofdpersonage de keuze maken om alles achter zich te laten en een nieuw leven te beginnen op een plaats waar ze nog nooit geweest is.
We bespraken wat we zelf gedaan zouden hebben in Rosa haar plaats, of we ook de erfenis zouden aanvaarden en alles achter ons laten of dat we toch zouden twijfelen en blijven. Hier kunnen we concluderen dat heel veel afhangt van hoe je op dat moment in het leven staat, wanneer je zelf al een gezin hebt is het moeilijker dan wanneer je jong bent en niets in de weg hebt.

Rosa en mannen

We waren het met elkaar eens dat de mannen die Rosa uitkoos om iets mee te beginnen of waarmee ze in bed dook niet de ideale partners waren voor haar en dat het soms wel heel vlug ging, van iemand niet kennen naar er onmiddellijk een relatie mee hebben, dan kan het wel gebeuren dat er achteraf dingen aan het licht komen dat je liever niet zo weten, of liever eerder had geweten.

De Dorpsbewoners

Cockleberry Bay is een klein dorpje waar iedereen alles van elkaar weet. Niemand kijkt hier ook echt vanop omdat in ieder klein dorp de mensen echt alles van elkaar lijken te weten, de deelnemers snapten hier wel dat Rosa het hier in het begin heel moeilijk mee had. Vooral omdat ze vanuit een grote stad als Londen kwam waar je eigenlijk je buren zelf niet kent naar een klein dorpje waar ieder nieuwtje zich verspreidt als een vuurtje… Dit is gewoon wennen.

Vriendschap

Uiteindelijk bevalt het Rosa in Cockleberry Bay en sluit ze al vlug vriendschappen, de mooiste vriendschap vonden de deelnemers deze tussen Rosa en Jacob en Raff.

Hot en de winkel

Haar trouwe viervoeter mocht natuurlijk niet ontbreken in de leesclub. Hot haar teckel volgt haar overal naar toe mee en uiteindelijk kiest Rosa er ook voor om dierenproducten in haar winkeltje te gaan verkopen. Iedereen was het eensgezind met elkaar en begrepen de band tussen Rosa en Hot volledig. Dat Rosa uiteindelijk dierenspulletjes ging verkopen vond iedereen een leuk gegeven.

Josh

Hier waren we het ook met elkaar eens en iedereen vond dat Josh zijn manier van omgaan met Rosa voor hem goed heeft gewerkt. Door dat hij haar, haar vrijheid gaf en niet alles meer voor haar deed, ging zij gaan beseffen dat ze hem op een andere manier nodig had en hem ging gaan missen, hij bleef haar steeds steunen op zijn manier. We waren dan allemaal blij dat de twee uiteindelijk een koppel werden, wat voor het merendeel van de deelnemers niet als een verrassing kwam.

Familieband

In het boek hebben we ook een achtergrond verhaal. De deelnemers vonden dat het achtergrond verhaal gerust meer naar de voorgrond mocht gebracht worden. Ook waren ze het met elkaar eens dat het geheim niet vroeger in het verhaal uitgekomen moest zijn, omdat dit geen enkele meerwaarde zou geweest zijn.

Titch

Titch en Rosa waren in het begin geen dikke vriendinnen, maar uiteindelijk door dat Rosa Titch gaat helpen groeien de twee naar elkaar toe en krijgen ze een hechte band. De reden waarom Rosa zoveel voor haar deed wijten de deelnemers aan het feit dat Rosa zichzelf in haar herkend en dat ze aan de andere zijde ook medelijden met haar had en haar hierdoor wou helpen.

Conclusie

Wij hebben genoten van deze feelgood. Lekker even wegdromen naar een ander eiland met leuke personages waarbij je niet teveel hoeft na te denken.
De leesclub is geëindigd met een gemiddelde van 3,7 sterren. 

Ik wil iedereen bedanken voor zijn input en leuke reacties. Het was een leesclub waar we het goed met elkaar eens waren.

 



Reacties op: Eindverslag

Meer informatie