Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May

op 17 april 2020 door

De Britse Nicola May heeft een echt succesverhaal – net als bij een romantische komedie moet alles eerst helemaal mis lopen voor het goed kan gaan. Haar baan als event manager werd wegbezuinigd en dwong haar om allerlei uitzendbaantjes aan te nemen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Ze haalde er wél inspiratie uit; het werd de plot van haar eerste roman. Working It Out is een romcom over een jonge vrouw die twaalf baantjes in twaalf maanden heeft. 

Dat dit debuut nooit vertaald is naar het Nederlands is zeker niet vreemd, want May's problemen waren nog niet voorbij. Ze kon geen uitgever vinden die het boek wilde uitgeven, dus deed ze het zelf. Ze kreeg voor elkaar wat maar weinig self-publishing auteurs lukt: de grote boekhandelsketen Waterstones kocht exemplaren van haar boek in. Intussen hebben nog acht zelfuitgegeven boeken hun weg naar de lezers gevonden via Kindle. 

Het winkeltje in Cockleberry Bay

Haar negende boek zorgde uiteindelijk voor een flinke doorbraak, zodat Nederland ook overstag ging. Het winkeltje in Cockleberry Bay werd het bestverkopende Kindle boek in de UK voor januari 2019. Uitgeverij Zomer & Keuning greep haar kans en kocht de rechten van de intussen drie delen tellende reeks. Deze maand verscheen het eerste deel, en de volgende twee delen zullen in mei en juli verschijnen. Dat is maandenlang zonnig leesplezier!

Het verhaal

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen... of tegenwerken. 

Leesfragment

 Ben jij er ook helemaal klaar voor om verliefd te worden op Cockleberry Bay? Lees alvast de eerste twee hoofdstukken, en schrijf je daarna meteen in voor de leesclub. We delen 15 boeken uit!

Lees hier een sneak preview van Het winkeltje in Cockleberry Bay



Reacties op: Het winkeltje in Cockleberry Bay van Nicola May

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...