Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Eindoordeel -Is Ik ben Pelgrim een echte topper?

op 10 januari 2018 door

Nadat we op onze Facebookgroep via een poll door jullie lieten kiezen welk boek de favoriet was om in de eerste Klassieker leesclub te lezen, gingen we van start. Het gekozen boek werd  Ik ben Pelgrim van Terry Hayes.

Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon  die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man,die voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.

Er deden deelnemers mee met het lezen en er waren ook enkele mensen die enkel in het café volgden. De bedoeling was om net zoals bij een andere leesclub een boek te bespreken in groep.  Het verschil met deze leesclub was wel dat er geen exemplaren uitgedeeld werden, maar dat iedereen zijn eigen exemplaar in zijn bezit had of ging uitlenen. In het café stelde iedereen zich voor en werd er over van alles gebabbeld. Tijdens de discussie zelf ging het dan over het boek. Na de discussie werd de mening gevraagd van wie het boek gelezen had.

Eerste verwachtingen en reden deelname

Wat was het spannend om te zien hoeveel mensen gingen deelnemen aan deze leesclub. Ik ben Pelgrim is immers een dik boek van meer dan 700 pagina's en het was afwachten of er uiteindelijk wel mensen gingen meelezen. Gelukkig waren er naast onze eigen leden ook jullie dappere lezers . Wat was de reden om  mee te doen aan deze leesclub?

Sommige hadden het boek ongelezen op hun e reader of in de boekenkast staan. Anderen wilden deze zogenaamde topper zelf ontdekken en er waren ook lezers waarbij deze leesclub hun eerste kennismaking met een leesclub was.

Geen letter te veel

Hoewel het boek soms volgens sommige wel trage stukken had, was het volgens iedereen overduidelijk dat dit "dikke boek" geen letter te veel bevatte. Elk woord was belangrijk om het volledige verhaal mee te krijgen en had dus zijn functie. Het boek bestond uit meerdere delen maar uiteindelijk werd het een geheel.

Discussie en Eindbeoordeling

We vroegen ons af of dit verhaal in realiteit zou kunnen gebeuren en wie er naar een eventuele verfilming zou gaan kijken. Ook werd er nagedacht of we een nieuw boek van Terry Hayes gingen lezen als dit zou verschijnen. Was dit boek zoals andere lezers vaak aangeven echt de moeite waard en was de "vroegere hype" terecht?

De personages en de thema's werden uitvoerig onder de loep genomen en uiteindelijk werd er een eindbeoordeling gegeven.

Het was tijdens de discussie al duidelijk dat dit boek voor vele lezers inderdaad een thriller klassieker zou worden. De uiteindelijke score voor dit boek was  hoog. Bijna iedereen vond het  een echte topper. Er werden uiteindelijk 7 beoordelingen gegeven. 6 personen gaven 5 sterren en 1 iemand 3 sterren. De eindscore is  4,7 dus eigenlijk een afgeronde 5 sterren.

Het was een inhoudelijk interessante en leuke discussie . Bedankt aan alle deelnemers en graag tot een volgende keer. Als je graag meer over deze leesclub wil weten,  lees dan op 18 maart onze blog op We Love Crime.

Hopelijk heb ik jullie nieuwsgierigheid kunnen prikkelen en zien we jullie terug in andere leesclubs. 

Groetjes Fany






Reacties op: Eindoordeel -Is Ik ben Pelgrim een echte topper?