Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - Spoilers toegestaan

op 10 januari 2018 door

Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: Leesclubcoördinator Fany zal afwijken van deze set vragen, beschouw ze voorlopig als leidraad. 

Yes dit is dus vraag 1. Ik ga ook om de 2 dagen 's avonds een vraag plaatsen dus het tempo iets verlagen. 

VRAAG 1. Wat  was de belangrijkste reden voor jou om deel te nemen aan deze leesclub en waar hoorde je over deze leesclub door lezers? 

VRAAG 2.  Nu je het boek gelezen hebt of nog aan het lezen bent. ..Wat is jouw mening over de hoeveelheid pagina's? Denk je dat deze "dikke pil" nodig was om het verhaal te vertellen of zijn er overbodige stukken? Probeer niet te spoileren voor wie nog niet klaar is met lezen:-)

VRAAG 3.  We hadden het hier in de leesclub al eens over "Pelgrim" Ik kwam ook aantal keer "Padvinder" tegen. Denk je dat dit dezelfde betekenis heeft als "Pelgrim" en waarom wel of niet? Heb je misschien nog andere namen gezien?

Vraag 4  Terry Hayes was journalist en scenarist van bvb Payback. Persoonlijk las voor mij het boek zoals een film zich voor je ogen afspeelt. Vonden jullie het boek ook "filmisch" geschreven of net niet? Een film van het boek...wie weet,goed idee?

Vraag 5: Hoe gruwelijk De Saraceen zijn plan ook is ...Terry Hayes is er in geslaagd om zelfs voor dit karakter me toch "begrip" te doen krijgen . Hadden jullie dit ook? 
Hoe vonden jullie de karakteruitwerking in het algemeen in dit boek? Ik las net al dat in dit boek de gevoelens aan bod kwamen . . Waren jullie dan tevreden met de beschrijving van de personages of waren er stukken informatie die ontbraken?

Vraag 6: Vonden jullie ook dat dit boek waargebeurd lijkt?. Ik begon in het verhaal en dacht eigenlijk eerst dat het over Osama Bin Laden ging :-) Onwetend ging ik zelfs op zoek of dit gebaseerd is op waargebeurde feiten maar het is volgens mij toch fictie. Hadden jullie dit gevoel ook?

Vraag 7: Met een klein beetje vertraging maar hier is de vraag:)
Terrorisme is tegenwoordig precies de "derde" wereldoorlog. In dit boek wordt een vreselijk idee waarheid. We kennen allemaal de Twin Towers, de spijkerbommen, de bommen in Afghanistan,... Denken jullie dat een soortgelijk plan zoals in het boek ooit wel eens zou kunnen uitgevoerd worden want ja effectief is het wel? Of hebben jullie er vertrouwen in dat toch iemand ergens op tijd zal reageren ? Maakt dit boek je bewuster van zulke gevaren of sta je gewoon niet stil bij deze gevaren?

Vraag 8
Wat is voor jou een perfecte thriller? Waaruit moet deze bestaan? Welke elementen zijn onmisbaar om een pageturner te schrijven?

Vraag 9: Iedereen zal het boek nu wel uit hebben dus daarom deze vraag.:-)

Wat vond je van de afloop van het boek? Was het een "juist" einde of zou jij het anders aangepakt hebben.? Ik weet het we zijn geen schrijvers maar hoe zou jouw einde geweest zijn van dit boek of ben je tevreden met de aanpak van Terry Hayes?

Vraag 10:-) Wie mij kent, weet dat ik graag de deelnemers mee betrek.. dus de laatste vraag is aan jullie:-)

Hebben jullie na het lezen van dit boek nog een vraag die je aan de anderen wil stellen, ga je gang.

Heel erg bedankt voor de leuke leesclub. Nu is het nog jullie recensie en sterren plaatsen en dan maak ik nog een eindoordeel.

Wie de eerste keer deelnam  ,hoop ik enthousiast gemaakt te hebben voor leesclubs en iedereen graag tot een volgende leesclub:-)



Reacties op: Leesclubdiscussie - Spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een oud-journalist en -scriptschrijver. Op 21-jarige leeft...