Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ik, robot van Isaac Asimov

op 31 oktober 2017 door

In deze briljante reeks van negen samenhangende korte verhalen beschrijft Isaac Asimov de geschiedenis van de robots. Uit het eenvoudige begin van Robbie, de robot huisbediende kindermeisje, was een steeds meer geperfectioneerde machine gegroeid, die, in uiterlijk en 'innerlijk' bijna niet meer van de mens te onderscheiden, de mens geholpen had het heelal te veroveren. Tenslotte was de volmaakte robot ontworpen, Stephen Byerley genaamd, die tot eerste Wereld Coördinator was gekozen en de wereld beter bestuurde dan de mens zelf ooit had gekund.

In dit boek wordt de toekomst zichtbaar gemaakt door een kaleidoscoop van spannende en soms benauwende avonturen, die evenwel met een grote dosis weldadige humor zijn gekruid. Ik, robot staat hoog genoteerd op de lijst van meesterwerken uit de SF literatuur. Ook in de Nederlandse vertaling zal het ongetwijfeld veel lezers vinden.

Nederland Leest-editie

Aan de Nederland Leest-editie van Ik, robot is een tiende verhaal toegevoegd. Geschreven door Ronald Giphart en een robot. Lees de eerste alinea hier.



Reacties op: Ik, robot van Isaac Asimov

Meer informatie

Gerelateerd