Krimp van Justine le Clercq

op 17 december 2017 door

Na haar lovend ontvangen boeken 'De roemlozen' en 'Wegens geluk gesloten' verschijnt 26 oktober nieuw werk van Justine le Clercq. Met 'Krimp' schreef ze een autobiografische roman over een jonge vrouw die geweld als enige uitweg ziet. Op Hebban lees je een aantal fragmenten uit dit boek én maak je kans op een exemplaar!

Hoewel Justine le Clercq (1967) zichzelf ziet als een 'af-en-toe-korte-verhalen-schrijver', werd haar debuutroman De roemlozen in 2011 bijzonder goed ontvangen. 'Haar stijl heeft pit; achteloos landen de grappen en sarcastische of diepzinnige opmerkingen in een verhaal dat sowieso al de aandacht vasthoudt', schreef Standaard Der Letteren over dit debuut. Na De roemlozen volgde twee jaar later de verhalenbundel Wegens geluk gesloten, waarmee Le Clercq haar reputatie als schrijver van slices of life verstevigde.

De klopjacht op het misdaadduo Enise B. en Antonio van der P. in 2014, werd de inspiratiebron voor haar nieuwe roman KrimpVia haar fictieve lotgenoot Lina Hersenvoort doorzoekt Le Clercq haar eigen arrestatie in 1989, die uitmondde in een eeuwig durende schuld.

Lina bereidt zich voort op de tachtigste verjaardag van haar vader, die in Den Haag een befaamd Frans restaurant runt. Inmiddels kan ze prima met het leven overweg, maar terwijl ze bezig is met de feestlijkheden, dringen de herinneringen aan haar jeugd zich toch weer op. En dit keer is het eten van kalfshersenen niet voldoende om haar woede te stillen.

Justine le Clercq besluipt de diepgewortelde agressie van Lina en onderzoekt waar die uit voort komt. Uit plezier, sensatie, of ligt er iets anders aan ten grondslag? Krimp is een zoektoch naar de oorsprong van vrouwelijk geweld.

Benieuwd naar deze roman?

Lees hier een aantal fragmenten uit KrimpReacties op: Krimp van Justine le Clercq

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Justine le Clercq

Justine le Clercq

Justine le Clercq (1967) debuteerde in 2011 met haar lovend ontvangen roman De roemlozen. Met de verhalenbundel Wegens geluk gesloten verstevigde ze haar reputatie als schrijver van slices of life. Le...