Leesclubdiscussie: hoofdgerecht: - spoilers toegestaan

op 17 december 2017 door

De laatste vraag... tenminste, voor diegenen die inmiddels vraag 1 beantwoord hebben, anders heb je er nog twee te gaan. Ter afronding en als voorzet van je recensie is vraag 6 aan de beurt: wat verwachtte je van Krimp en wat kreeg je?

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

HOOFDGERECHT

487d3f819317356a70b19085c07227c5.jpg1. Wat denk je nu, nadat je het verhaal gelezen hebt, van de gekozen titel en het motto?

2. Wie zijn de hoofdpersonen en hoe ontwikkelen zij zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

3. Zaterdagochtend was Justine Le Clerq bij Nooit meer slapen. In het tweede deel van het gesprek (het wordt onderbroken door het nieuws van 01:00 uur nl) vertelt Le Clerq waar en hoe ze het schrijven geleerd heeft. Dat is o.a. bij de daklozenkrant, maar ze heeft bijvoorbeeld ook een masterclass gevolgd bij Querido.
Beluister het stukje dat begint op 45:02 en eindigt op 47:20.
Wat vind je van de vergelijking met de genoemde schrijvers, en van Le Clerq's gebruik van ironie?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl (denk onder andere aan het gebruik van flashbacks / flashforwards, (wisselend) vertelperspectief, tempo, ritme, samenhang, enz.) Wat is je het meest opgevallen?

5. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Denk je dat de auteur een boodschap heeft willen meegeven en zo ja, welke? Welk thema sprak je het meest aan? Waarom?

6. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

NAGERECHT

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie: hoofdgerecht: - spoilers toegestaan

Meer informatie