Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mezza – Boek van de Maand: Centaur van Chris Polanen (juli 2021)

op 28 juli 2021 door

Het Mezza boekenpanel bespreekt maandelijks vier boeken, waarvan er eentje verkozen wordt tot Boek van de Maand. Deze keer valt de keuze op 'Centaur' van Chris Polanen. Schrijf je nu in voor de leesclub!

Centaur

Suriname, begin jaren negentig. Student Gili heeft het gevoel dat zijn leven stilstaat. Hij ziet de immense problemen waar Suriname mee kampt en droomt van een betere toekomst in Nederland. Zijn vader, een populaire politicus en playboy die niet omkijkt naar zijn kinderen, lijkt niet van plan om hem daarbij te helpen en zelf heeft Gili geen geld. Zijn enige kans: als springruiter met zijn oude paard Norbert meedoen aan een wedstrijd om met het prijzengeld in Nederland te kunnen studeren. Ondertussen droomt hij van een grote liefde. Dan ontmoet hij niet één, maar twee meisjes die zijn leven op zijn kop zetten en wordt zijn vader gearresteerd na een bomaanslag op het regime.

Lees de sneak preview



Reacties op: Mezza – Boek van de Maand: Centaur van Chris Polanen (juli 2021)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Chris Polanen

Chris Polanen

Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren...