Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 08 maart 2017 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen EEN voor EEN samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. De vragen zullen op aparte discussiepagina's één voor één beschikbaar komen. De link naar de pagina wordt hieronder opgenomen, maar de pagina met de vraag is ook overal in de leesclub in de rechterkolom onder Meer informatie te vinden.

LEESCLUBVRAGEN 

1. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je gewend bent? Wat is het meest opvallende?

2. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en vertelperspectief.

3. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Denk je dat de auteur een boodschap heeft willen meegeven en zo ja, welke?

5. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

6. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

Volgende stap: 

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Koen Gubbels

Koen Gubbels

Koen Gubbels studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is onder andere bedenker van de Woord van het jaar-verkiezing.