Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 19 december 2018 door

Update 10 februari : de laatste twee vragen staan online

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken. De eerste vraag staat online. Op 21 januari zal vraag twee worden gesteld. 

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Vraag 1. 
In het café werd al een opmerking geplaatst over het jaar waarin het verhaal zich afspeelt. Heb je een idee in welk jaar dit is? Waar baseer je dat op? Kun je voorbeelden aanhalen uit het boek waaruit dit blijkt?

Vraag 2. 
Vind je dat de muziek toegevoegde waarde heeft voor het verhaal? Zo ja, waarom en zo nee, waarom niet? Wat is voor jou het fragment dat het meest aansprak en hoe komt het dat het juist dat fragment is? Heb je naar de speellijst van Spotify geluisterd? Wanneer? Voor, tijdens of na het lezen?

Vraag 3.
Heb je een favoriet personage? Wie en hoe komt het dat het juist dit personage is? Welke ontwikkeling maken de personages door in het verhaal? 

Vraag 4.
Wat vind je van de thrilleraspecten van Onderspit? Welke stijl(en) gebruikt de auteur om spanning te creëren?

Vraag 5.
Wat vind je van de titel? Dekt deze de lading van de inhoud? Zo niet, heb je eventueel een alternatieve titel? Hetzelfde geldt voor de cover. Vind je dat de cover bij het het verhaal past? 

Vraag 6.
Wat vind je van de schrijfstijl? Zijn er speciale stijlvormen opgevallen? Zijn je dingen opgevallen aan de indeling van de hoofdstukken? 

Vraag 7.
Wat vond je het opvallendst aan het verhaal en waarom?

Vraag 8.
Wat vind je van de beschrijvingen van de omgeving zowel van de B&B als andere plekken die in het boek voorkomen. 

Vraag 9.
Welke vraag zou je nog beantwoord willen zien door je leesclubgenoten?

Vraag 10.
Geef een reactie op de bij vraag 9 gestelde vragen. 

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd