Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 22 november 2016 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. De laatste vraag gaat over verwachtingen. Wat verwachtte jij, vooraf, van dit boek, waarom verwachtte je dat en zijn die verwachtingen ook uitgekomen? 

3c2d1ca22eb1a1e8402b50f49b8de08c.png

LEESCLUBVRAGEN

  1. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?
  2. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je (van Lars Mytting) gewend bent?
  3. Waarom is die neonrode Pegasus zo belangrijk voor Erik (en Mobil)?
  4. Hoe ontwikkelen de hoofdpersonages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?
  5. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en vertelperspectief.
  6. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Denk je dat de auteur een boodschap heeft willen meegeven en zo ja, welke?
  7. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, waarop gebaseerd? Zijn je verwachtingen uitgekomen? Wat ging er mis tussen jou en het boek, of wat werkte er boven verwachting wonderwel? En waar lag dat aan?

Plaats je antwoord op de vraag met behulp van de 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven.

30f6f999b91c667e63ba5d5822cbe738.png

Soms is de grijze reageerknop na het plaatsen van een reactie 'verdwenen', maar dat 'probleem' is verholpen als je de pagina vernieuwt/ververst. Klik hier als je niet weet waar je 'vernieuwen' kunt vinden in je browseer.

Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet(s) te maken heeft met een van de vragen, en je (dus) een nieuw onderwerp wilt aansnijden. 

Als alle discussievragen aan de orde zijn geweest, volt nog een laatste stap: Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lars Mytting

Lars Mytting

De Noorse schrijver Lars Mytting (1968) is een van de meest succesvolle Scandina...