Stel een vraag aan Anita Terpstra

op 06 september 2016 door

362e6851dc24b96c992d220bbf644960.jpgAnita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en tevens freelance journalist en redacteur. Ze studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Terpstra's verhalen zijn gepubliceerd in AvantGarde en Lava en werden bekroond in de Trouw-verhalenwedstrijd.

In 2009 debuteerde ze als misdaadauteur met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs (voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut) en de Crimezone Thriller Award. Van haar vierde thriller Anders  (2014) werden de rechten aangekocht door Denoël, een Franse uitgever. Eerder kocht de Duitse uitgever Blanvalet (Random House) al de rechten voor het boek, na een verhitte veiling met andere gerenommeerde Duitse uitgevers. 

Samen met thrillerauteur Ingrid Oonincx startte Terpstra in 2011 op Crimezone.nl (Hebban.nl) de column ‘Thrillerschrijvers bloggen’, waarin de auteurs elkaars klankbord waren voor de ups en downs in hun schrijverschap. In 2015 vonden ze het tijd om afscheid te nemen en hun laatste blog verscheen op 18 april van dat jaar.

Stel je vraag!

Heb jij een leuke vraag naar aanleiding van Samen, laat hem dan onder dit artikel achter. We mailen de leukste en beste vragen door naar de auteur.Reacties op: Stel een vraag aan Anita Terpstra

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Anita Terpstra

Anita Terpstra

Anita Terpstra (Hallum, Friesland, 1974) is een Nederlandse thrillerauteur en tevens freelance journalist en redacteur. Ze studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Terpstra's verhalen zijn g...