Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 22 februari 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

De leesclubvragen zullen hier, na het uitlezen van Tempests and Slaughter, komen te staan. De eerste vraag komt online wanneer iedereen het boek heeft uitgelezen.

  1. Welke van de drie hoofdpersonages (Ozorne, Varice of Arram) vond je het interessantste en waarom? Welke ontwikkeling maakte dit personage mee?
  2. Wat vond je van de manier waarop de hoofdstukken werden opgebouwd? Dus door de lesroosters en specifieke periodes?
  3. Door het lezen wordt het duidelijk dat vriendschap een van de thema’s is dat prominent in dit boek naar voren komt. Kon je andere thema’s ontdekken? En welk thema vond je het sprekendst?
  4. Sommige lezers gaven aan dat er een ‘echt’ plot ontbrak. Ben je het hier mee eens of oneens? Zo ja, waarom vond je dat en wat vond je ervan? Zo nee, beschrijf in het kort hoe de plot volgens jou verloopt en vertel wat je ervan vond.
  5. Kun je de titel ‘Tempests and Slaughter’ verklaren?
  6. Tamora Pierce is een bekend fantasyschrijfster. Tempests and Slaughter blijkt een prequel te zijn voor de Tortall serie. Zou je na het lezen van dit boek haar vervolgseries willen lezen? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
  7. Wat vond je van de schrijfstijl? Vond je het moeilijk te begrijpen? Of vloog je er doorheen?
  8. Lezers merkten op dat dit boek qua gevoel lijkt op de Harry Potter-serie van J.K. Rowling. Ben je het hier mee eens? Zo ja, welke overeenkomsten kun je benoemen? Zo nee, leg uit waarom.
  9. Als je dit boek in één zin voor iemand moest omschrijven, wat zou je dan zeggen?
  10. Wat waren je verwachtingen over dit boek en zijn deze uitgekomen?


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd