Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het Ludwig Licht kwartet #1: Ten westen van de vrijheid

op 26 januari 2017 door

Ten westen van de vrijheid van Thomas Engström is het eerste boek in het Ludwig Licht-kwartet: de nieuwe spionagethrillersensatie uit Zweden, waarin de lezer kennismaakt met ex-CIA-agent Ludwig Licht: barkeeper en problem solver.

Marrakech, juli 2011. In een kapperszaak worden drie Amerikaanse burgers bruut geëxecuteerd. Een week later belt een Amerikaanse vrouw de ambassade in Berlijn met meer informatie. De CIA-top in Berlijn vangt het bericht op en vermoedt een groot complot. Oud-agent en -spion Ludwig Licht wordt ingeschakeld om de vrouw op te sporen, en daarmee begint de jacht op Amerika’s gezworen vijanden. Marrakech, Berlijn en Amerika: plaatsen waar de oude wereld in botsing komt met de moderne. Wie zijn vijanden, wie zijn bondgenoten en wie beschermt onze vrijheid?

Lees een fragment uit Ten westen van de vrijheid

De auteur

Thomas Engström (1975) is schrijver en journalist op het gebied van internationale politiek en veiligheidsbeleid. Hij studeerde rechten en specialiseerde zich in internationaal recht en mensenrechten. Hij werd Columnist van het Jaar en ontving voor Ten Westen van de vrijheid de prijs voor het Beste Zweedse Debuut. Later werd de thriller ook genomineerd voor het Beste Zweedse Boek van het Jaar. Engström is daarnaast vertaler, onder andere van het werk van Barack Obama en Ian Kershaw.

Het Ludwig Licht kwartet

#2. Ten zuiden van de hel - 13 april 2017

Pennsylvania, USA, verkiezingen 2012. Een jongeman wordt dood gevonden in een vervallen motel, met een brief waarin hij politicus Ron Harriman ervan beschuldigt zijn hart te hebben gebroken. Ludwig Licht wordt ingehuurd om te achterhalen wat er is gebeurd. Zodra hij ter plaatse is, ontdekt Licht een complot. Naarmate hij dieper infiltreert in de groep die achter de samenzwering zit, worden zijn vermoedens over een onafwendbaar dodelijke afloop steeds sterker.

#3. Ten noorden van het paradijs

Deze derde thriller speelt zich af in 2014: in Little Havana, Miami, ontploffen twee autobommen. De slachtoffers zijn prominente figuren binnen de anti-Castrobeweging in Cuba. Wanneer Ludwig Licht samen met de FBI de aanslag onderzoekt, wordt hij een samenzwering ingetrokken die al vijftig jaar bestaat: een die directe gevolgen kan hebben voor de diplomatieke relaties tussen de Verenigde Staten, Havana en Moskou. Het machtsspel om Cuba is begonnen.

#4. Ten oosten van de afgrond

Ten oosten van de afgrond, het vierde en laatste deel, speelt zich af in Georgië. Het kleine landje krijgt te maken met de dreiging van Rusland, terroristische aanslagen en een Russische invasie. Ludwig Licht wordt geconfronteerd met een nieuwe vijand, zijn oude baas bij de Stasi, Frauke Koch.



Reacties op: Het Ludwig Licht kwartet #1: Ten westen van de vrijheid

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Thomas Engström

Thomas Engström

Thomas Engström (1975) is schrijver en journalist op het gebied van interna...