Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

op 12 maart 2017 door

De laatste discussievraag over The book of mirrors staat voor jullie klaar. Een dagje eerder dan 'gepland', maar we zijn wel klaar met de discussie over de titel (denk ik), dus laten we het maar eens over onze al dan niet ingeloste verwachtingen van dit boek hebben.
Let op bij het plaatsen van je reactie dat je de goede 'knop' gebruikt (zie Reageren). Veel plezier!

LEESCLUBVRAGEN

868a77d72d3d7a1544f1c4d18e1c3150.png

1. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Is deze anders dan je gewend bent? Wat is het meest opvallende?

2. Wat vind je van de opbouw van het verhaal? Welke elementen zijn gebruikt om het verhaal spanning / emotie / diepgang mee te geven? Denk daarbij aan perspectiefwisselingen / flashbacks / flashforwards en vertelperspectief.

3. Hoe ontwikkelen de personages zich gedurende het verhaal? Welke van hen spreekt je het meeste aan en waarom?

4. Welke hoofdthema’s kun je onderscheiden en hoe worden die uitgewerkt? Denk je dat de auteur een boodschap heeft willen meegeven en zo ja, welke?

5. Kun je de titel van het boek verklaren? Dekt de titel de inhoud van het verhaal?

6. Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek, zijn die wel of niet uitgekomen en waaraan lag dat?

Reageren

Plaats je antwoord op de vraag met behulp van 'Reageer' die rechtsonder de vraag staat, zodat alle reacties op de vraag bij elkaar blijven.

30f6f999b91c667e63ba5d5822cbe738.png

Soms is de grijze reageerknop na het plaatsen van een reactie 'verdwenen', maar dat 'probleem' is verholpen als je de pagina vernieuwt/ververst. Klik hier als je niet weet waar je 'vernieuwen' kunt vinden in je browseer.

Gebruik de roze 'Plaats reactie'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet(s) te maken heeft met een van de vragen, en je (dus) een nieuw onderwerp wilt aansnijden. 

Als alle discussievragen aan de orde zijn geweest, volt nog een laatste stap: Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie - spoilers toegestaan

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Eugen O. Chirovici

Eugen O. Chirovici

Eugen O. Chirovici (spreek uit: Kirovietsj) werd in 1964 geboren in Transsylvani...