Advertentie

Eindverslag: Veel drama, een goede schrijfstijl, maar te weinig spanning

op 27 juli 2018 door

Op 14 augustus 2018 krijgen een dertiental lezers een e-mail van Hebban in hun mailbox met daarin de verheugende mededeling mee te mogen doen aan de leesclub rondom het boek The boy at the door van Alex Dahl. Vol enthousiasme begon deze kleine, maar actieve groep te lezen.

Korte inhoud
Cecilia Wilborg heeft het perfecte leven: de perfecte echtgenoot, twee prachtige dochters en een groot huis in het pittoreske Noorse stadje Sandefjord.
Dan komt plotseling Tobias in haar leven, een klein en vriendelijk achtjarig jochie. Dat zet het leven van Cecilia behoorlijk op zijn kop.

De leesclub
Reeds tijdens het lezen wordt het duidelijk, dat dit boek niet door iedereen wordt gewaardeerd. Er is voornamelijk twijfel over het etiket Thriller. Inge zegt bijvoorbeeld: ‘Ik vond het niet spannend, wel een boeiend verhaal’. Mart gaat nog een stapje verder door te zeggen dat het (lezen) ‘een opgave’ is. Daarentegen meldt Sigriedhet wel graag gelezen’ te hebben, maar ook zij plaatst duidelijk kanttekeningen bij de spanning. Alles bij elkaar is precies de goede sfeer ontstaan voor een boeiende, respectvolle discussie. En die volgt dan ook…

De discussie
In een reeks vragen wordt per onderwerp het boek besproken, waarbij opnieuw duidelijk wordt dat dit boek in de ogen van de club het verkeerde etiket opgeplakt heeft gekregen. Op dit punt is iedereen het min of meer met elkaar eens. Ook de schrijfstijl van Alex Dahl wordt door iedereen als sterk punt gezien. De typeringen over de schrijfstijl variëren van “vlot en aangenaam’ en ‘goed gedaan’ tot ‘best OK’.
Als afsluiting van de discussie geven alle lezers in een quote hun gevoelens over het boek kort en krachtig weer. Deze vormen samen eigenlijk de samenvatting van de leesclub.

Conclusie: 
Zoals uit het boevenstaande duidelijk wordt is dat het boek niet door iedereen als goed wordt beoordeeld. Opvallend is dat de bandbreedte in de gegeven sterren best heel groot is (tussen 1 en 4). Het gemiddelde van de gegeven sterren komt uit op krap 3 sterren.Reacties op: Eindverslag: Veel drama, een goede schrijfstijl, maar te weinig spanning

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken