Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 22 februari 2018 door

Update 23 maart: We zijn ondertussen bij vraag 9 aanbeland, dit weekend volgen de laatste twee vragen. Tijd dus om ook eens aan de recensie te denken, ik zou graag rond de 28ste de leesclub afsluiten en het eindverslag schrijven. 

Update 14 maart: We beginnen vandaag met de 'echte' discussievragen. Vraag 3 staat klaar, ik kijk uit naar jullie reacties! 

Update 28 feb: Er staan twee 'voorafvraagjes' klaar, het is de bedoeling dat je die beantwoordt vooraleer je aan het boek begint. De echte discussie start ergens in de week van 12 maart (we leggen de datum vast zodra alle boeken binnen zijn). Succes! 

-----

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN (aangepast 14 maart 2018) 

1. Wat is je eerste indruk van het boek nu je het in handen hebt? Denk daarbij aan cover, lettertype, papier,... 

2. Wat voor soort thriller denk je te gaan lezen? Wat verwacht je van het boek? 

3. Lily voelt zich schuldig over de verdrinking van haar broertje William. Is deze verhaallijn goed uitgewerkt en gelinkt aan de rest van het verhaal? Of vind je dat de vrijpartij tussen de jonge Nate en Lily eerder voor duidelijkheid en begrip zorgen? Kun je überhaupt begrip voor de volwassen Lily/Juliette opbrengen? Waarom wel/niet?

4. Wat kun je zeggen over de schrijfstijl? Denk daarbij aan zinsconstructies, taalgebruik, beschrijvingen, dialogen,... Vind je de manier van schrijven passen bij het boek dat je gelezen hebt?

5. Wie is je favoriete personage? Waarom is dat zo?

6. Wat is voor jou het hoofdthema in het boek? Kun je vertellen waarom je voor dat thema kiest?

7. Typeer The perfect girlfriend  (het boek, niet de vrouw) in drie woorden (zonder verdere uitleg).

8. We gaan er even vanuit dat het boek verfilmd wordt. Wie zie jij in de rollen van Juliette en Nate? Als je een leuke acteur weet voor een van de andere personages, laat maar horen! Zou je naar de film gaan kijken als je het boek niet gelezen had en er een leuke trailer getoond werd? Waarom wel/niet? 

9. Waarschijnlijk heeft Karen Hamilton The perfect girlfriend bedoeld als standalone. Toch kun je op het eind van het verhaal nog alle kanten op, we hebben geen idee hoe het Juliette en Nate in hun verdere leven zal vergaan. Verzin daarom een plot voor een tweede boek. Heeft Juliette nog trucs achter de hand om Nate definitief aan zich te binden? Capituleert Nate uiteindelijk? Hoe ziet het plaatje naar de buitenwereld toe eruit? Laat je fantasie de vrije loop!

10. Stel, jij bent de coördinator van deze leesclub. Welke vraag had je zeker gesteld aan de deelnemers? Reacties van de anderen op de verschillende voorgestelde vragen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom! 

11. Voldeed het boek aan je verwachtingen? Zie ook je reactie op vraag 2. Ben je van plan om een tweede boek van Karen Hamilton te lezen, moest dat er komen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd