Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 08 april 2018 door

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

Let op: De leesclubcoördinator kan afwijken van deze set vragen

Vraag 1; wie is jouw favoriete personage en welke scène van hem of haar is je, liefst met !motivatie, het beste bijgebleven??

Vraag 2; Je zou hier meerdere thema's kunnen noemen zoals (bedrijfs)ethiek, trauma en traumaverwerking of familierelaties. Welke van deze thema's (of een niet genoemd thema), graag met motivatie, staat voor jouw op de voorgrond?

Vraag 3; Vind je de titel Vogelvrij passen bij het plot, waarom wel of niet? En welke andere titel zou je passend vinden??

Vraag 3B; Paul vroeg in het cafe al naar onze gedachten bij de term Vogelvrij, mocht je daar nog niet gereageerd hebben dan kan dat hier alsnog!

Vraag 4; wat vinden jullie wel of niet prettig aan de schrijfstijl?

Vraag 4B; Paul vroeg al of jullie dit een schrijfstijl voor een boek of een film / serie vinden. Als je van mening bent dat het zo geschreven is dat het verfilmd kan worden, naar welke scène ben je dan het meest nieuwsgierig om deze in beeld te zien??

Vraag 5; Het boek is in drie delen opgedeeld. Vind je dit passend bij het verhaal en hoe zou je de drie delen apart beschrijven

Vraag 6; Meerdere van jullie geven al aan dat het boek niet echt is blijven hangen, maar toch ben ik benieuwd welk element dat de auteur gebruikt heeft om zijn verhaal te vertellen je het meest is bijgebleven en waar je dat in terug zag? Zorgde dat dan ook voor spanning of was het iets anders?

Vraag 7; kun je een gemotiveerde beoordeling (0 - 10) geven van Vogelvrij, aan de hand van de elementen zoals ze eerder bij leesclubs gebruikt werden?

Spanning
Plot
Psychologie
Schrijfstijl
Originaliteit
Leesplezier

Vraag 8; heeft auteur Kasper van Beek voldoende indruk gemaakt dat een volgend boek op jouw NTL stapel komt? En zo ja, ga je deze dan direct lezen of wanneer het een keer zo uitkomt?

Vraag 9; Stel dat dit boek inderdaad verfilmd wordt, zoals Paul al uitlegde leent het zich daar wel voor, wie zou je dan welke rol toebedelen en waarom? 

Vraag 10; welke vraag zou jij aan je medelezers willen stellen die nog niet aan bod is gekomen? 


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in Eindoordeel.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd