Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 30 januari 2023 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft. Elke vraag krijgt een eigen artikel.

Let op: Wil je antwoorden op iemand, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder die opmerking. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je een losse opmerking wilt plaatsen.

Leesclubvragen

1a. Wat was voor jou de reden om voor dit boek en deze leesclub te kiezen, welke verwachting heb je van dit boek?

1b. Wat is je eerste indruk van dit boek (dus niet de inhoud) , wat vind je van de cover? Zou je het boek oppakken als je het zou zien liggen in de boekwinkel?

2a. Nu je het boek helemaal gelezen hebt, vind je de titel bij het boek passen? Waarom wel of waarom niet?

2b. De Franse (orginele) titel van het boek is: 'Kilomètre zéro. (kilometer nul). Vind je deze titel beter passen? Waarom wel/niet?

2c. Als je zelf een titel zou mogen verzinnen, wat zou de titel dan zijn?

3. Wat vind je van het personage Maëlle? Vind je haar sympathiek of niet? Is ze geloofwaardig? Maakt ze een ontwikkeling door? Kortom vertel alles wat je over haar kwijt wil.

4a. Naast Maëlle speelt Shanti ook een grote rol in het verhaal. Wat vind je van Shanti, is hij geloofwaardig etc.?

4b. Welk ander personage (dus niet Maëlle en Shanti) is je het meest bij gebleven en waarom?

4c. Is er een personage dat je beter had willen leren kennen en waarom?

5a. Hoe heb je de schrijfstijl van Maud Ankaoua ervaren? Wat vond je er mooi of minder mooi aan?

5b. Met welke drie woorden zou je de schrijfstijl beschijven? (denk bijv. aan: bondig, helder, creatief, eigentijds, nuchter, wollig of misschien wel iets heel anders)?

6. Wanneer je puur en alleen naar het verhaal kijkt, dus alle wijsheden en theorieën wegdenkt, wat vind je dan van het verhaal en waarom?

7. Wat vind je van de 'boodschap' die er in het boek wordt uitgedragen en waarom vind je dat?

8.  Welk fragment, quote of scène is jou het meeste bijgeleven?

9a. Het is al bij verschillende eerdere vragen door jullie benoemd. Is dit boek, zoals aangegeven bij de boek beschrijving, een literiaire roman? Is er überhaupt sprake van een roman of zou je het boek eerder plaatsen bij de afdeling zelfhulpboeken. Kortom, vertel in wat voor genre je het boek zou plaatsen en waarom?

9b. Zijn er boeken die je vergelijkbaar vindt met dit boek en zo ja welke?

10. Welke vraag over dit boek of naar aanleiding van dit boek heb je gemist en zou je nog aan de andere meelezers willen stellen?

Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Maud Ankaoua

Maud Ankaoua

Maud Ankaoua heeft een passie voor intermenselijke relaties. Dit is haar eerste ...