Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zolang ik jou heb van Susan Crandall

op 26 februari 2019 door

Keer jij graag af naar het verleden met een historische roman? ‘Zolang ik jou heb’ van Susan Crandall speelt zich af in het Mississippi van de jaren zestig. Op Hebban lees je een fragment én je kunt je inschrijven voor een leesclub met deze roman.

Susan Crandall schreef meerdere romans, die belangrijke onderscheidingen kregen. Voordat ze zich aan het schrijven waagde was ze een mondhygiëniste met een buitengewoon grote liefde voor boeken. Haar grote doorbraak als auteur kwam met Whistling Past the Graveyard in 2013, waarna nog twee romans volgden. Whistling is nu vertaald naar het Nederlands.

Het coming-of-age-verhaal speelt zich af in de zomer van 1963. De negenjarige Starla loopt weg bij haar strenge oma in Mississippi. Ze wil naar Nashville, waar haar moeder naartoe is gegaan om een beroemd zangeres te worden, toen Starla nog maar drie jaar was. Op een eenzaam landweggetje krijgt het meisje een lift van Eula, een zwarte vrouw die in haar eentje onderweg is met een blanke baby. Tijdens de reis, die haar leven voorgoed zal veranderen, begint Starla te beseffen wat het werkelijk betekent om familie te hebben.  

‘Ik houd ervan over gecompliceerde families te schrijven,’ vertelt Crandall in een interview. ‘Zolang ik jou heb is een coming-of-age verhaal over thuiskomen, over geheimen en ontkenning, en uiteindelijk over vriendschap en familie, met al hun gebreken.’  

Benieuwd geworden naar deze schitterende vertelling over moed en vriendschap? Lees een fragment.



Reacties op: Zolang ik jou heb van Susan Crandall

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Susan Crandall

Susan Crandall

Susan Crandall schreef meerdere romans, die belangrijke onderscheidingen kregen....