Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zomer van de waarheid van Nele Neuhaus

op 13 oktober 2021 door

Nele Neuhaus (1967) heeft rechten, geschiedenis en Duits gestudeerd, maar gaf het studeren na een tijdje op om voor een reclamebureau te gaan werken. Ze publiceerde haar eerste twee boeken in eigen beheer (Tussen de haaien en de eerste Bodenstein & Kirchhoff Een onbeminde vrouw), maar trok met haar derde thriller dan toch de aandacht van uitgevers. Inmiddels heeft ze al meer dan negen miljoen exemplaren verkocht van haar boeken en werden er acht verfilmd voor de Duitse televisie.

Hoewel we haar in Nederland voornamelijk kennen als thrillerauteur, schrijft Neuhaus daarnaast ook jeugdseries en romans. Haar familiesaga over Sheridan Grant is in Duitsland erg populair met maar liefst 1,1 miljoen verkochte exemplaren, waardoor de trilogie nu ook in het Nederlands wordt gelanceerd. Vertaler Sander Hoving boog zich over het eerste boek, Zomer van de waarheid, waarin Sheridan op zoek gaat naar haar biologische moeder om te ontsnappen aan haar strikte en eentonige boerenleven.

Zomer van de waarheid

De zestienjarige Sheridan Grant leeft met haar adoptiegezin op een boerderij tussen de uitgestrekte maïsvelden van Nebraska. Hoewel Sheridan barst van de levenslust en beschikt over vele talenten lijdt ze onder het eentonige boerenleven en het strikte regime van haar adoptiemoeder, die de uiterst muzikale Sheridan zelfs verbiedt piano te spelen. Ze is nieuwsgierig naar haar afkomst, waar ze weinig van weet, en besluit op zoek te gaan naar haar echte moeder.

Tijdens haar zoektocht wordt Sheridan geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven en worstelt ze met romantische gevoelens, verdriet, afscheid en bedrog.

Leesfragment

Wil je meer lezen over deze familiesaga met de jonge Sheridan Grant als het middelpunt? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Zomer van de waarheid, het eerste deel van deze nieuwe Nele Neuhaus-reeks. Spreekt het boek je aan? Schrijf je ook in voor de leesclub met de roman.

Lees hier de eerste pagina's



Reacties op: Zomer van de waarheid van Nele Neuhaus

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus

Nele Neuhaus (Münster/Westfalen, 1967) is het pseudoniem van Cornelia Löwenberg,...