Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Zonder schuld van Dana Smit

op 08 juni 2022 door

Over het boek

Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer, inspecteur bij de Londense politie, die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist. Het doet Hazel denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt contact op met Julius Bell – een meedogenloze advocaat. Hij stemt toe te helpen, maar onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven.

De tijd dringt, er worden meer moorden gepleegd en de leugens stapelen zich op. Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar langzaam komt Hazel erachter dat niemand de volledige waarheid spreekt, ook Julius en Adam niet. Ze staat er alleen voor. Als ze vervolgens ook twee dagen uit haar eigen geheugen kwijtraakt slaat de twijfel toe, kan ze zichzelf niet eens meer vertrouwen? Ze moet alles op alles zetten om de zaak op te lossen en haar reputatie te redden; lukt het haar de moordenaar te vinden, en ten koste van wie?

Leesfragment

Lees jij graag thrillers van Nederlandstalige bodem, spreekt de expertise van Dana Smit je aan en wil je dit eerste deel van een nieuwe reeks graag ontdekken? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Zonder schuld.

Lees hier de eerste pagina's

Achter het boek

Dana Smit (1989) is geboren in Haarlem en woont al bijna tien jaar in Londen. Ze heeft een bachelor in criminologie en een master in forensische psychologie en heeft als detective bij de Londense politie gewerkt. Ze weet dus waarover ze het heeft wanneer ze haar hoofdpersonage Hazel Kramer naar een moordenaar laat speuren. Zonder schuld is het eerste deel met de profiler in de hoofdrol. Het tweede boek, Zonder boete, zal volgend jaar mei verschijnen.

'In mijn tweede week als detective bij de Metropolitan Police in Londen verhoorde ik een zeventienjarige jongen die was gearresteerd voor drugsbezit,' vertelt Smit in een brief aan boekverkopers. Toen ze nog als model werkte, had ze vaak drugs zien rondslingeren alsof het niets was, maar in die wereld leek iedereen onaantastbaar. De jongen in het drugspand was dat niet.

'Niet iedereen krijgt dezelfde kansen en vaak sluiten we onze ogen voor de ongelijkheid in de samenleving. Dit gegeven inspireerde me tot het schrijven van de thriller Zonder schuld.'

Haar hoofdpersonages Hazel Kramer en Julius Bell zijn elkaars tegenpolen. Zij is een criminal profiler voor de Met en hij een keiharde advocaat. 'Beiden zoeken de grenzen op tijdens hun jacht op een seriemoordenaar,' licht Smit een tipje van de sluier op. 'Hoever zijn ze bereid te gaan om hun eigen wereldbeeld in stand te houden?'



Reacties op: Zonder schuld van Dana Smit

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Dana Smit

Dana Smit

Dana Smit (1989) is geboren in Haarlem en woont al bijna tien jaar in Londen. Ze...