Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Als een bezetene Deon Meyer lezen

op 10 oktober 2018 door

Binnenkort ga ik voor enkele weken naar Zuid-Afrika en daarom ben ik plots als een bezetene boeken van Deon Meyer aan het lezen. Boeken die ik al jaren heb, maar waar ik nog niet aan toe gekomen ben. Ik denk dat dat valt onder lezen uit eigen kast en past ook in de week van het vergeten boek want ik heb ze gewoon al heel lang, als ebook, dan zie je ze zo direct niet staan in de kast, ze staan niet in het zicht, staan niet in de weg, ze deemsteren een beetje weg op de computer, maar ze zijn er wel. Ik heb er zelf een backup van gemaakt, zo ben ik dan wel weer.

 
Er liggen hier massa's ebooks want wanneer een ebook maar 4,99 euro kost, heb ik erg veel moeite om het niet te kopen. Het tempo van kopen ligt meestal hoger dan het tempo van lezen. Ik mag mezelf nog zo dikwijls voornemen een maand niets te kopen, wanneer zo'n aanbieding langs komt, kan ik dat niet weerstaan. Het is even erg, zo niet erger als langs een boekenwinkel gaan.
 
36adf381c75e363e732f6eac55051a08.jpgDeon Meyer is een erg goed thriller auteur die via zijn boeken corruptie, politieke spelletjes, discriminatie, rascisme aanklaagt. Hij probeert te beschrijven hoe Zuid-Afrika probeert te overleven na de apartheid, hoe alle instanties terug van nul opgebouwd moeten worden, maar waar door positieve discriminatie van zwarten sommige posities slecht ingevuld worden. Het is een worsteling met het verleden, een land dat terug overeind probeert te krabbelen. Bovendien heeft Deon Meyer ook aandacht voor de natuurparken, stroperij, dierenopvangcentra. 
 
 
 Een van de boeken is dodemansrit, dat is hetzelfde boek als proteus. Dat  brengt me terug bij mijn vraag in een topic waarom eenzelfde boek onder een andere titel uitgegeven wordt. Het is verwarrend voor de lezer.
 
 
9fae301a0e6021f7439b198a71a40144.jpgDaarnaast staat er deze maand ook nog een boek van Nelson Mandela op het programma, kwestie van de balans terug te vinden na al dat thrillergeweld van Deon Meyer. Het is een boek met een voorwoord van Barack Obama, dus ik kijk er wel naar uit. 
 
Ik hou behoorlijk wat statistische gegevens bij over boeken die ik gelezen heb en ik heb zo'n vermoeden dat er een stijging aan komt in het aantal boeken van auteurs uit Zuid-Afrika. Zeker weten.


Reacties op: Als een bezetene Deon Meyer lezen

Gerelateerd

Over

Deon Meyer

Deon Meyer

Deon Meyer  (Paarl, Zuid-Afrika, 1958) is de internationale bestsellerauteur van...

Nelson Mandela

Nelson Mandela

Nelson Mandela (18 juli 1918), onvermoeibaar strijder voor mensenrechten, is een...