Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Oops I did it again

op 12 juni 2017 door

Sinds enige tijd neem ik me voor geen boeken meer te kopen dit jaar. Ik heb nog zoveeeeel ongelezen boeken dat ik van mezelf gewoon niets meer mag kopen. Ik ben ook zeker dat ik niet de enige ben. 

Helaas merk ik dat ik er niet in slaag zelfs maar een week voorbij te laten gaan zonder een of meerdere nieuwe boeken. Om het wiskundig uit te drukken: 
het aantal gekochte boeken > het aantal gelezen boeken. 

 

 

 

De marketing rond boeken verleidt me dermate dat ik geen neen kan zeggen. 

  1. Een boek dat tijdelijk in prijs verlaagd is, dat kan je toch niet laten liggen.
  2. Een kortingsbon, die moet je gewoon gebruiken en het noemt niet voor niets een kortingsbon, het is geen gratis bon, dus je schiet er altijd geld bij in.
  3. Nog zo'n goei: als je voor x koopt zijn de verzendkosten gratis en natuurlijk komt het nooit goed uit met die verzendkosten dus nog maar een boek erbij want ja, liever extra betalen (en meer) voor een boek dan die verzendkosten want daar heb je helemaal niets aan. 
  4. En dan is er nog de spannende-boeken-maand waarin je een gratis boek krijgt bij aankoop van een bepaald bedrag aan boeken, je zou wel gek zijn om daar niet op in te gaan.
  5. En dan komen er ook nog eens op korte tijd veel keispannende boeken uit van schrijvers waarvan je tot nu toe alles gelezen hebt, ja, dan kan je natuurlijk niet anders dan die boeken kopen. 
  6. En dan vergeet ik nog bijna de boeken die een prijs gewonnen hebben, die moeten wel goed zijn anders zouden ze geen prijs krijgen. Het lijkt wel alsof er opzettelijk prijzen in het leven geroepen worden, en ik maar kopen want ja, ik wil niet achter blijven. 
  7. Heb ik het al over sites als Hebban.nl of Goodreads.com of Thrillzone.nl gehad? Nee, wel, daar kan je soms een boek winnen en meedoen aan leesclubs en ja, dan doe je mee en soms win je, maar meer keren win je niet maar je wil wel meedoen aan de leesclub en het zijn nieuwe boeken dus die hebben ze niet in de bibliotheek dus wat moet je dan doen? Juist, kopen die handel. 

Bovendien koop ik dan ook nog eens veel eboeken en het voordeel van eboeken is meteen ook het nadeel: je ziet ze niet liggen, je hebt geen extra zichtbare opslag nodig, geen boekenkast, geen dozen. Ze zijn er wel maar je ziet ze niet.

Iedere keer wanneer ik dus toch weer een boek gekocht heb, denk ik aan de Bijbel, niet dat ik zo'n gelovig mens ben, maar daar staat een lotgenote van me in, Eva, niet dat ze zo'n boekenlezer was, maar met haar is het allemaal begonnen, zij heeft de trend gezet om aan de verleiding toe te geven. 

Handig hé, dat internet. Nee, weg met het internet want het wordt veel te gemakkelijk gemaakt. Vroeger, toen er nog echte winters waren en er van internet nog geen sprake was, toen moest je fysiek door weer en wind naar een winkel gaan. Vroeger toen er nog echt geld was en er van pinnen en online bankieren geen sprake was, toen moest je nog fysiek door weer en wind naar de bank gaan en aan een loketbediende vragen of je wat geld van je eigen rekening mocht hebben en uitleggen waaraan je dat geld ging uitgeven. Vroeger toen er nog geen televisie was en men 's avonds bij kaarslicht een boek las, oh wacht, dat is wel iets goed. 

Alsof ik nog niet genoeg boeken heb om te lezen, ga ik ook nog een keer per week naar de bibliotheek, boeken halen. Zo bang om zonder leesvoer te vallen dat het bijna belachelijk is. 

Nee, het leven van een boekverslaafde is niet te onderschatten. 

b961287107a0206f0765583a78d2fe34.jpg



Reacties op: Oops I did it again

Gerelateerd